Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE investighează două medicamente, după ce au fost raportate cazuri de pacienţi cu gânduri suicidare și de automutilare

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) investighează medicamentul Ozempic, pentru diabet al Novo Nordisk și Saxenda, tratament pentru pierderea în greutate, potrivit Reuters.

Decizia vine după ce autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Islanda a descoperit trei cazuri de pacienți care se gândeau la sinucidere sau la automutilare.

Acțiunile producătorului danez de medicamente au scăzut luni cu 1% în urma acestei informații.

Un comitet de siguranţă al EMA analizează efectele adverse semnalate de Agenţia Islandeză pentru Medicamente, inclusiv două cazuri de gânduri suicidare potenţial legate de Ozempic (semaglutidă) şi Saxenda (liraglutid), a declarat autoritatea de reglementare.

Un alt pacient care lua liraglutid a raportat gânduri de automutilare, a precizat agenţia.

EMA se gândește să extindă ancheta

EMA a declarat că va analiza dacă revizuirea ar trebui extinsă pentru a include şi alte medicamente din aceeaşi clasă cunoscută sub numele de agonişti ai receptorilor GLP-1, indicate în tratamentul diabetului zaharat de tip 2.

Siguranţa pacienţilor este o prioritate absolută, iar compania ia foarte în serios toate rapoartele privind evenimentele adverse, a declarat grupul danez.

Datele privind siguranţa nu au arătat nicio „asociere cauzală” între gândurile suicidare sau de autoagresiune şi medicamente, a adăugat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE