Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul îi verifică pe constructorii turci cu activitate în România. Premierul cere revizuirea standardelor

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a solicitat verificarea firmelor de construcții cu activitate în România, mai ales a celor care au efectuat lucrări în zonele din Turcia în care zeci de clădiri recent ridicate s-au prăbușit în urma cutremurului.

Șeful Executivului a menționat că firmele au fost deja nominalizate.

„Am cerut ca, pe baza măsurilor luate în Turcia și a companiilor care au fost identificate ca executând lucrări de construcții în zona unde s-a produs cutremurul, și deja au fost nominalizate, să se verifice dacă au construit în România și în funcție de rezultat să identificăm măsurile care pot fi luate la nivelul fiecărei instituții în parte”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a afirmat că ar trebui revizuite standardele din domeniul construcțiilor.

„Totodată, apreciez că e nevoie ca standardele din domeniul construcțiilor, calitatea materialelor din construcții să fie revizuite, să fie reverificate și să avem certitudinea că prin standardele pe care le impunem în aceste documente vom reuși să avem conștiința că am luat toate măsurile, astfel încât ceea ce e prevăzut în proiectele de construire să fie similare cu ceea ce se realizează în realitate”, a concluzionat șeful Executivului.

Oficialii turci au reținut sau au emis mandate de arestare pentru aproximativ 130 de persoane presupuse implicate în construcția de clădiri care s-au prăbușit în Turcia, în urma seismului de luni, potrivit AP.

Cei plasaţi în detenţie sunt un antreprenor din provincia Gaziantep şi 11 persoane din provincia Sanliurfa, a precizat agenţia turcă de presă DHA, citată de Agerpres.

Prăbuşirea brutală a unor clădiri, care a arătat proasta lor construcţie şi care nu le-au lăsat practic nicio şansă locuitorilor, stârneşte furia în Turcia, unde peste 41.000 de persoane au murit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE