Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsurile anunțate de autorități după cutremurele din Gorj: campanii de informare la TV, aplicația DSU actualizată

Campania ”Nu tremur la cutremur” va reveni în spațiul public, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. De asemenea, Raed Arafat a precizat că a fost reactualizată aplicația DSU, cu mai multe informații privind pregătirile dinainte, în timpul și după cutremur.

Șeful DSU a vorbit miercuri despre efectele cutremurului de 5,7 grade, produs marți în cinci județe din România.

”În urma cutremurului de ieri, un cutremur de 5,7 grade, noi am avut efecte în 22 de localități din cinci județe: Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea.

Toate efecte au fost efecte care nu au pus viața în pericol. Am avut doar două persoane cu leziuni minore care s-au aflat în zone care s-au rănit ușor. În rest, au fost mai mult atacuri de panică, dar nu leziuni din cauza cutremurului.

Clădirile care au suferit fisuri și căderi de structuri constructive sunt evaluate de experții în construcție pentru a stabili dacă este vreunul în pericol de a nu mai fi locuit. Până acum nu avem niciun bloc sau vreo clădire în care să ni se spună că nu se mai poate locui mai departe. Efectele au fost minore, numai că nu fost extinse în mai multe localități”, a declarat Raed Arafat, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

Raed Arafat anunță relansarea campaniei ”Nu tremur la cutremur”

Șeful DSU a explicat că autoritățile se concentrează acum pe măsuri de pregătire și de informare a populației.

”La nivelul situațiilor de urgență, avem concentrarea pe partea de pregătire (...) Din punct de vedere al populației, am desfășurat mai multe campanii de informare a populației, cea mai recentă campania «nu tremur la cutremur»

O campanie care urmează pe 30 de posturi de televiziune începând de ziua de luni și va merge o perioadă mai lungă cu toate clipurile care le conține pentru informarea populației asupra modului de reacție”, a precizat Raed Arafat.

Platforma ”Fii pregătit” conține sfaturi utile pentru populație

”S-a adăugat pe partea de pregătire a populației, partea de platforma ”Fii pregătit””.

Urmează să venim cu propunerea pe care am discutat-o prin CNSU prin care accesul la această platformă să fie asigurat pe fiecare site public al unei instituții centrale, județene sau locale.

Platforma ”Fii pregătit” are toate ghidurile pentru populație despre ce să facă înainte, în timpul și după, la cutremur, la inundații și în alte situații.

Pe lângă asta a fost reactualizată aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență care include așa ceva și a fost relansată acum 20 de zile.

Această aplicație este descărcată de mai mulți oameni care primesc informații.

Recomandarea noastră către populație este să le vadă și să le consulte înainte de cutremur și nu în timpul cutremurului, ca să știe cum să se pregătească”, a mai precizat Raed Arafat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE