Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci articole cu care să îți începi ziua

De două ori pe zi, de la orele 8.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

România, condamnată la Curtea Europeană de Justiție. Statul plătește amenzi de 600 de euro pe zi din cauza gropilor de gunoi neînchise

  • România a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiție pentru că nu a reușit să închidă gropile de gunoi care pun în pericol sănătatea oamenilor. Țara noastră trebuie să achite 600 de euro pe zi, adică peste 200.000 de euro pe an.
  • Este și cazul vechii gropi de gunoi din Brașov. Procedura de închidere este disputată în instanță de către Primărie și firma privată care a administrat-o.
  • În tot acest timp, brașovenii din mai multe cartiere se plâng de mirosul înțepător din oraș, provenit cel mai probabul de la actuala groapă de gunoi, spun oamenii.

Citește mai mult despre condamnarea României la Curtea Europeană de Justiție

CES 2024. Transferul de informații poate fi realizat prin piele. Cum funcționează noua tehnologie

  • Transferul de date poate fi realizat prin piele datorită unei noi tehnologii de comunicare în câmp apropiat. Compania americană Ixana a prezentat la CES 2024 cum două sau mai multe dispozitive se pot conecta wireless între ele prin Wi-R, iar informațiile sunt transmise prin corpul uman.
  • La CES 2024, cel mai mare târg de tehnologie organizat în Las Vegas, experții Ixana au făcut o demonstrație pentru a explica modul în care funcționează tehnologia Wi-R.
  • ”Viteza de transmitere a datelor este foarte mare. Avem un flux video de la o cameră instalată în ochelari, datele sunt transmite prin corpul său și apoi imaginile apar pe display. Așa că puteți face un selfie și să spui salut!”, a spus Anirudh Roy, reprezentant Ixana, pentru Euronews România.

Citește mai mult despre transferul de informații, care poate fi realizat prin piele

România, eliminată din sferturile Campionatului European de polo din Croaţia

  • Echipa de polo masculin a României a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului European. Naționala a fost înfrântă categoric de de Spania, scor 24-7.
  • În semifinale, Spania va întâlni câștigătoarea dintre Italia și Muntenegru.
  • În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc, cu 9 puncte, şi au jucat în play-off.

Citește mai mult despre evoluția României la Campionatul European de polo din Croația

Chiriile s-au scumpit în România chiar și cu 20%. Un apartament cu două camere, în București se închiriază cu 500-600 de euro

  • În cazul în care sunteți în căutarea unei locuințe pe care să o închiriați, luați în calcul că veți plăti mai mult, în unele orașe chiar și cu 20% în comparație cu anul 2022, confirmă datele analizate de două platforme de specialitate.
  • În plus, și cifrele Eurostat ne arată că prețurile chiriilor din aproape toată Uniunea Europeană au crescut considerabil, în unele chiar s-a triplat.
  • Pentru început, analizăm cifrele de pe două platforme de specialitate din domeniul imobiliar și vedem care sunt concluziile.

Citește mai mult despre scumpirea chiriilor din România

Alegeri cruciale în Taiwan. China e acuzată de intimidarea și influențarea scrutinului

  • Amenințările Chinei sunt principala miză a alegerilor prezidențiale și parlamentare care au loc sâmbătă în insula autonomă Taiwan.
  • Liderul comunist de la Beijing declara recent că reunificarea Taiwanului cu patria mamă este inevitabilă. China a susținut că va prelua insula până în 2030.
  • Alegerile prezidențiale și parlamentare din Taiwan au loc după intensificarea dramatică a tensiunilor diplomatice și militare între China și insula autonomă, revendicată de regimul comunist de la Beijing.

Citește mai multe despre alegerile din Taiwan

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE