Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2024. Transferul de informații poate fi realizat prin piele. Cum funcționează noua tehnologie

Transferul de date poate fi realizat prin piele datorită unei noi tehnologii de comunicare în câmp apropiat. Compania americană Ixana a prezentat la CES 2024 cum două sau mai multe dispozitive se pot conecta wireless între ele prin Wi-R, iar informațiile sunt transmise prin corpul uman.

La CES 2024, cel mai mare târg de tehnologie organizat în Las Vegas, experții Ixana au făcut o demonstrație pentru a explica modul în care funcționează tehnologia Wi-R.

”Viteza de transmitere a datelor este foarte mare. Avem un flux video de la o cameră instalată în ochelari, datele sunt transmite prin corpul său și apoi imaginile apar pe display. Așa că puteți face un selfie și să spui salut!”, a spus Anirudh Roy, reprezentant Ixana, pentru Euronews România.

Transferul de informații prin piele, aproape imposibil de spart de hackeri

Wi-R este o nouă tehnologie de comunicare în câmp apropiat. Folosește câmpuri cuasistatice și nu există radiații ca în cazul Wi-fi.

”Am descoperit o nouă modalitate pentru conectarea wireless cu ajutorul corpului uman. Ceea ce facem este să conectăm semnalul prin corpul uman și creează un câmp electric în jurul corpului. Orice se află în acea bulă poate să comunice prin interceptori.

Semnalul este personal și cu adevărat securizat. Nimeni nu are acces la semnalul fizic deloc. Nu îl pot sparge hackerii chiar dacă se află în apropiere. Ar trebui să stea extrem de aproape, să te atingă pentru a avea acces la semnal.

Suntem de 100 de ori mai eficienți din punct de vedere energetic”, a afirmat Anirudh Roy.

Cum este realizat transferul de date prin Wi-R

Reprezentații Ixana spun că transferul de informații este posibil datorită unor cipuri speciale. Deja poartă discuții cu mai mulți investitori și speră că nu va dura mult până când gadgeturile vor putea transfera wireless datele prin corpul uman, datorită Wi-R.

Mai mult, ei dau asigurări că această conexiune este mult stabilă decât cea Bluetooth care poate avea interferențe atunci când e folosită în spații aglomerate.

Prețul unui singur cip costă aproape doi dolari dacă sunt cumpărate cel puțin 10 milioane de bucăți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE