Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, învinsă în sferturile Campionatului European de polo din Croaţia

Update: Echipa de polo masculin a României a pierdut meciul cu Spania în sferturile de finală ale Campionatului European, scor 7-24.

În semifinale, Spania va întâlni câștigătoarea dintre Italia și Muntenegru.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc, cu 9 puncte, şi au jucat în play-off.

Știrea inițială: Echipa națională de polo joacă în sferturile de finală ale Campionatului European, în compania Spaniei. Tricolorii au câștigat toate cele patru meciuri disputate până acum la competiția organizată în Croația, iar calificarea printre cele mai bune opt echipe ale continentului asigură naționalei noastre și prezența la Campionatul Mondial de luna viitoare.

Sunt zece ani de când echipa națională nu a mai fost printre primele opt echipe ale Europei. În 2014 încheiam Europeanul pe locul 8. Iar din 2013 nu am mai fost la un turneu final de Campionat Mondial. Se va întâmpla în februarie, la competiția organizată la Doha.

Cu victorii pe linie în faza grupelor, inclusiv în fața naționalei Țărilor de Jos, echipa României a câștigat de o manieră categorică și meciul cu Georgia, scor 18 la 11. Tricolorii au obținut, astfel, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, competiție organizată în Croația. În ziua meciului cu Spania, o echipă Euronews a pariticipat la antrenamentul echipei Dinamo, club care dă doi jucători la lotul național.

Andrei Mateiași, antrenor Dinamo: "Sunt ferm convins că după meciul de ieri au un moral foarte bun și vor face tot ce le stă în putință să se califice mai departe."

Cosmin Radu, cel mai titrat poloist român

La Dinamo joacă în acest sezon și cel mai titrat poloist român. Cu peste 400 de selecții la echipa națională, Cosmin Radu a fost cel mai bun marcator al Campionatului Mondial din 2011, iar în 2012 a participat alături de echipa națională la Jocurile Olimpice.

Cosmin Radu, vicepreședintele Federației Române de Polo: "Practic este o generație complet nouă, care nu a putut juca până acum la cel mai înalt nivel. Sunt convins că vor intra în perioada de vârstă în care vor putea obține cele mai bune rezultate. Obiectivul a fost îndeplinit, acum urmează partea a doua, mai sunt trei meciuri importante, de clasament."

Și cum viitorul echipei naționale stă în juniori, Cosmin Radu lucrează îndeaproape și cu mai tinerii săi colegi.

Jurnalist: "Cum e să reprezinți România?"

Cristian Roșan, junior Dinamo și echipa națională: "Foarte frumos, o senzație care nu poate fi reprodusă, când ți se cântă imnul national, te prezintă."

În pregătirea Campionatului Mondial, organizat în luna februarie la Doha, bazinul Dinamo va organiza, în perioada 18-20 ianuarie, un puternic turneu.

Pe lângă clubul gazdă, vor mai participa celelelate două echipe din țară care dau jucători echipei naționale, Steaua și Oradea, dar și Barcelona, echipă antrenată de românul Andrei Iosep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE