Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Raport: Reducerea poluării produsă de vehiculele de mare tonaj ar aduce economii de 15 miliarde de euro

  • Reducerea poluării produsă de vehiculele de mare tonaj ar aduce economii de 15 miliarde de euro în costuri de sănătate la nivel european, arată un raport întocmit de Grupul de mediu european Transport & Environment (T&E).
  • Totodată, potrivit raportului, în anul 2020, peste 400 de mii de persoane au murit prematur în Uniunea Europeană din cauza poluării aerului, iar camioanele şi autobuzele sunt responsabile pentru 25% din aceste cazuri.
  • Raportul indică de asemenea faptul că extinderea standardelor privind emisiile de CO2 la camioanele urbane de livrare, de gunoi şi de construcţii, care circulă zilnic în oraşele europene, ar reduce, până în 2050, cantitatea de oxizi de azot, ceea ce ar echivala cu eliminarea de pe şosele Europei a 16 milioane de maşini poluante.

Citește mai multe despre propunerile de reducerea a poluării produsă de vehiculele de mare tonaj.

De ce 2024 va fi un an excelent pentru observarea auroralelor boreale?

  • A căuta aurora boreală implică în mod obișnuit planificarea unei călătorii către destinații îndepărtate, cum ar fi Islanda sau vârful Norvegiei.
  • Cu toate acestea, în acest an, fenomenul ceresc va fi mai accesibil pentru mulți, apărând mai aproape de casă pentru unii.
  • În acest an, aurora boreală promite să aducă un spectacol mai aproape de casă, inclusiv în sudul Europei.

Află mai multe despre locațiile unde va fi văzută aurora boreală.

Povestea fermierului din Sardinia. Cum a scăpat de închisoarea pe viață, după 33 de ani de stat după gratii

  • Un italian în vârstă de 59 de ani a stat 33 de ani în închisoare. Bărbatul fusese condamnat la închisoare pe viață, pentru uciderea a trei persoane.
  • Totul s-a întâmplat în 1991, în apropiere de Cagliari, unde trei fermieri au fost împușcați mortal, iar un al patrulea a fost rănit.
  • La câteva zile după crime, poliția l-a arestat pe Beniamino Zuncheddu, care pe atunci avea 26 de ani.

Citește mai multe despre povestea fermierului din Sardinia.

Cea mai mare navă de croazieră din lume a fost lansată în portul din Miami

  • Cea mai mare navă de croazieră din lume, "Icon of the Seas", construită pentru compania Royal Caribbean, a plecat sâmbătă din portul Miami din statul american Florida în călătoria sa inaugurală spre destinaţii din Marea Caraibilor, în pofida acuzaţiilor că ar fi o monstruozitate neprietenoasă cu mediul înconjurător.
  • Cu o lungime de 365 de metri, 20 de punţi, 2.805 cabine şi 40 de restaurante, acest uriaş vas de croazieră este un imn al excesului, reprezentând totodată cea mai recentă adăugire la o industrie a croazierelor aflată în plină redresare după anii marcaţi de pandemia de COVID-19.
  • "Icon of the Seas", înregistrat în Bahamas, este prima navă a gigantului american de croaziere care va fi alimentată cu gaz natural lichefiat (GNL), un combustibil fosil pe care industria de profil îl prezintă ca o alternativă mai curată în raport cu păcura grea, dar care eliberează metan, un puternic gaz cu efect de seră.

Află mai multe despre cea mai mare navă de croazieră din lume.

A început Carnavalul de la Veneția. Mii de oameni s-au adunat în piața San Marco, pentru a se bucura de festivități

  • A început carnavalul de la Veneția. Mii de turiști s-au adunat în piața San Marco și pe aleile și canalele orașului.
  • Oamenii s-au îmbrăcat în tradiționalele costume colorate și au purtat măști venețiene. 
  • Ediția de anul acesta a Carnavalului este dedicată negustorului și navigatorului venețian Marco Polo, deoarece anul acesta s-au împlinit 700 de ani de la moartea sa.

Citește mai mult despre Carnavalul de la Veneția.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE