Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un fermier din Sardinia a scăpat de închisoarea pe viață, după 33 de ani de stat după gratii

Un italian în vârstă de 59 de ani a stat 33 de ani în închisoare. Bărbatul fusese condamnat la închisoare pe viață, pentru uciderea a trei persoane.

Un fermier din Italia, condamnat la închisoare pe viață, a fost eliberat după 33 de ani

Totul s-a întâmplat în 1991, în apropiere de Cagliari, unde trei fermieri au fost împușcați mortal, iar un al patrulea a fost rănit. La câteva zile după crime, poliția l-a arestat pe Beniamino Zuncheddu, care pe atunci avea 26 de ani.

Judecătorii de la acea vreme l-au găsit vinovat și l-au condamnat la închisoare pe viață.

Dar viața lui s-a schimbat. După 33 de ani, fermierul din Sardinia a fost achitat. Actualul procuror general a constatat că alibiurile și declarațiile martorilor, care au dus la identificarea și arestarea lui Zuncheddu, nu erau credibile.

Premieră mondială: În statul american Alabama a avut loc prima execuție cu azot

În statul american Alabama a avut loc recent prima execuție cu azot din lume, metodă pe care ONU o vede ca pe o formă de tortură.

Victima a primit pedeapsa capitală în urmă cu aproape 30 de ani, după ce a ucis-o pe soția unui pastor, la comanda acestuia. Execuția prin inhalarea de azot induce moartea prin epuizarea oxigenului din plămâni. Kenneth Eugene Smith a murit, astfel, după aproximativ 22 de minute.

Autoritățile din Alabama au decis să apeleze la metoda de gazare după ce prizonierul supraviețuise în 2022 unei tentative de execuție prin injecţie letală, scrie Reuters. Atunci, perfuziile intravenoase pentru a-i injecta soluţia letală nu au putut fi puse în timpul alocat legal, deși bărbatul fusese „legat câteva ore”, potrivit avocaţilor săi, relatează Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE