Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori din România, prins în SUA. Bărbatul a fost acuzat că fura bani de la americanii săraci

Interlopul Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori din România, a fost arestat alături de 47 de conaționali după o operațiune de amploare în California. Autoritățile federale susțin că banda pe care o conducea a furat sute de mii de dolari de pe cardurile americanilor săraci și a aprovizionat cu lapte praf cartelurile de droguri din Mexic. În România, Florin Duduianu era căutat pentru șantaj și jaf.

În timp ce era căutat de Poliția Română, Florin Duduianu, zis Anaser, se ascundea în însorita Californie. Acolo unde, spun autoritățile americane, ducea o viață de lux furând de la săraci. Potrivit procurorului, banda pe care o conducea instala dispozitive de skimming în bancomate și la pompele din benzinării, cu ajutorul cărora frauda cardurile sociale pe care familiile nevoiașe le primeau pentru a cumpăra alimente, lapte praf pentru copii sau combustibil. 

Todd Spitzer, procurorul districtual din comitatul Orange al statului californian: Această tastatură are un computer pe spate plasat de infractori peste taste. Când oamenii introduc codul PIN, când cei care sunt eligibili pentru ajutor social introduc parola, acest dispozitiv înregistrează cifrul.” 

Fraudă de milioane de dolari

Românii acționau în primele cinci zile după ce cardurile erau încărcate cu suma de 960 de dolari, ajutor social. După ce clonau cardurile, infractorii cumpărau cu acestea lapte praf, pe care îl trimiteau în Mexic, unde este penurie, pentru a fi folosit de cartelurile de droguri. 

În România, Florin Duduianu figurează pe lista „Most Wanted” a Poliției Române din 2020. A fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a șantajat și jefuit mai mulți maneliști, printre care și Florin Salam. 

Banda condusă de Duduianu este bănuită că ar fi folosit 1.420 de carduri clonate cu ajutorul cărora au retras peste 600.000 de dolari, doar în câteva zile. La percheziții, au fost găsite sute de carduri clonate, dar și mașini de lux. Printre persoanele arestate sunt și minori. La anchetă, a participat și FBI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE