Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Interlopul Boenică, adus în România pentru două pedepse cu închisoarea. El era fugit de 15 ani în Iordania

Romeo Ursu, cunoscut drept Boenică, a fost adus în România pentru a executa două pedepse cu închisoarea. Interlopul, care era condamnat definitiv în două dosare, a fost preluat de polițiști de pe Aeroportul Otopeni și va fi dus la Penitenciarul Rahova. El era dat în urmărire internațională din 2008.

În 2021, România a semnat cu Iran un tratat privind extrădarea sa.

Interlopul Boenică a fost adus în țară pentru două pedepse cu închisoarea

Poliția Română: "Luni, polițiștii Direcției Investigații Criminale - I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul București.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos".

Boenică era fugit de 15 ani în Iordania, de unde ironiza autoritățile române. El spunea că fuga sa l-a scăpat de poliție și de închisoare. A doua zi, el a și intrat în direct la o televiziune și a spus că autoritățile române nu-i pot face nimic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE