Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DNA anchetează o licitație pentru dotarea Poliției Române cu bastoane și căști. Surse: Fostul șef IGPR, chestorul Liviu Vasilescu, bănuit de implicare

Achiziția vizată este din 2020: bastoane și căști de protecție în valoare de aproximativ 500 de mii de lei. Suspiciunile sunt că aceasta ar fi neconforme. DNA ridică, pentru moment, documente de la sediul IGPR. Totodată, au loc percheziții și la sediul unei firme, cu care Poliția Română avea contract la acea vreme.

04/04/2023 , 12:46

Poziția Poliției Române: Punem la dispoziție toate documentele

"Poliția Română sprijină toate activitățile de verificare, derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu. Pentru aflarea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a situației de fapt, ca de fiecare dată, instituția pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare" anunță IGPR prin Centrul de Informare și Relații Publice.

Potrivit surselor Euronews România, fostul șef IGPR și actualul conducător de la Anticorupție, chestorul Liviu Vasilescu, ar fi bănuit de implicare.

Liviu Vasilescu, mandat început după cazul Caracal și terminat cu scandalul Emi Pian

Liviu Vasilescu a preluat șefia Poliției Române după cazul Caracal și a părăsit funcția după controversele din august/septembrie 2020.

Atunci, Vasilescu a fost surprins alături de membrii clanului interlop Duduianu înainte de înmormântarea lui Emi Pian, unul dintre capii grupării infracționale. Pian a fost ucis, pe 4 august 2020, după o partidă de barbut. Atacatorul său a fost reținut, însă au existat temeri cu privire la o reglare de conturi, în București.

Negocierea condusă de Vasilescu a avut loc în noaptea de 8 spre 9 august și a fost interpretată drept o slăbiciune a autorităților în fața acestor indivizi. Pe 1 septembrie 2020, șeful IGPR și-a dat demisia.

În mai 2021, chestorul-șef Vasilescu a revenit la nivel înalt - a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. "Un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente.", se arăta în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Liviu Vasilescu are o experiență de 30 de ani în Poliția Română. Conform MAI, în perioada 1995 - 2005, a lucrat in domeniul combaterii criminalității organizate, "coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite."

Între 2005 și 2018, chestorul-șef a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE