Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Atac asupra unei biserici italiene din Istanbul. Un cetăţean turc, decedat

Două persoane mascate cu cagulă au atacat o biserică italiană din Istanbul, chiar în timpul celebrării serviciului divin, ucigând o persoană. Potrivit autorităților turce, citate de France Presse, atacul a avut loc în cartierul Sariyer din Istanbul.

Cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autorităţile turce, transmit EFE şi AFP.

Doi atacatori mascaţi au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, făcând un mort, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

"Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. "A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş", a adăugat Yerlikaya.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit.

UPDATE: Guvernatorul Istanbulului Davut Gul a spus că victima este cetăţean turc şi că nimeni altcineva nu a fost rănit. El a spus că atacatorii au tras doar asupra unei persoane. Nu a fost imediat clar care a fost motivul atacului sau de ce victima a fost vizată.

Papa Francisc și-a transmis condoleanțe pentru atac după rugăciunea săptămânală Angelus. "Îmi exprim compasiunea și apropierea sufletească fașă de comunitatea Bisericii Sfânta Maria Draperis din Istanbul, care a suferit de pe urma unui atac armat în timpul slujbei, atac care a provocat un deces”, a spus Suveranul Pontif. La rândul său, președintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a transmis condoleanțe atât preotului bisericii, cât și consulului general al Poloniei la Istanbul.

UPDATE: Guvernul de la Roma a condamnat ferm atacul care a avut loc într-o biserică italiană în Biserica Santa Maria din Istanbul, în urma căruia o persoană a fost ucisă.

"Guvernul Italian urmărește evoluția a ceea ce s-a întâmplat în această dimineață Ne exprimăm sincerele condoleanțe și cea mai puternică condamnare după acest act josnic", a scris pe rețeaua X (fostă Twitter) premierul Giorgia Meloni.

Cu puțin timp înainte, șeful diplomației italiene Antonio Tajani a calificat incidental drept „atac laș” și a dat asigurări că executivul de la Roma asigurat va monitoriza situația cu ambasada Italiei de la Ankara și cu consulatul Italian de la Istanbul. Tajani a cerut autorităților turce să îi descopere și să îi aresteze pe cei responsabili.

Acest atac vine la mai bine de o săptămână după o întâlnire la Istanbul între președintele turc Recep Tayyip Erdogan și Giorgia Meloni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE