Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olaf Scholtz: Ar trebui o cotă minimă de impozitare de 15% pentru companii în toate țările UE

Ar fi bine ca Uniunea Europeană să finalizeze cât mai repede crearea unei uniuni bancare și a piețelor de capital, astfel încât blocul comunitar să poată concura cu Statele Unite și cu China în competiția pentru obținerea noilor tehnologii, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, citat de Reuters.  

O piață unică europeană mult prea fragmentată

El a precizat că aceasta de rezolvarea acestei probleme-cheie depinde creșterea economică și crearea de locuri de muncă în Europa. ”Trebuie să finalizăm proiectul european, astfel încât companiile europene să aibă o mai mare creștere economică”, a declarat Scholz a facut aceste declarații la o conferință la Berlin pentru delegații europeni ai partidului său social-democrați (SPD).

Cotă minimă de impozitare pentru companii de 15% în toate țările UE

Cancelarul german a apreciat că piața unică europeană este mult prea fragmentată, mai ales când vine vorba de probleme financiare, motiv pentru care UE, cu peste 400 de milioane de locuitori, nu își poate folosi pe deplin puterea economică. Liderul german a precizat că planul de a crea o piață unică a capitalului a fost pe masă din 2015 fără niciun progres real.

De asemenea, Scholz a cerut introducerea unei cote minime de impozitare pentru companii de 15% în toate țările UE.  Șefii instituțiilor UE au cerut consolidarea monedei euro și progresul către o uniune a piețelor de capital într-un apel comun din decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE