Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Vouchere cadou de 8 martie. Femeile pot primi tichete în valoare de 300 de lei, în 2024

  • Ziua Femeii este încă un prilej în care angajatorii pot oferi vouchere cadou, conform legii. Plafonul de 150 de lei a fost majorat la 300 de lei, la finalul lunii decembrie 2021, prin OUG.
  • Această decizie a fost luată pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile.
  • Cadoul nu este supus impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.

Citește mai mult despre voucherele cadou de 8 martie

UPDATE. Românii află miercuri când și de câte ori merg la vot. Ciolacu: ”Anunț mâine tot calendarul de alegeri”

  • După zile întregi de negocieri eșuate, se conturează totuși ideea unei posibile comasări a alegerilor. Potrivit surselor politice, în discuție ar fi scrutinul pentru europarlamentare și cel local, care ar putea fi organizate în același timp.
  • În plus, e posibil ca PSD și PNL să se înțeleagă și asupra unui alt subiect: liste comune de candidați la europarlamentare și la parlamentare.
  • Nu e însă nimic bătut în cuie deocamdată, iar o decizie finală ar putea fi luată abia miercuri.

Citește mai mult despre calendarul pentru alegeri din acest an

Începe procesul intentat României de Pfizer, pentru neachitarea vaccinurilor anti-COVID contractate

  • Compania Pfizer-BioNtech a dat statul român în judecată pentru vaccinurile anti-COVID contractate, dar neachitate, iar astăzi, 20 februarie, are loc primul termen la un tribunal de primă instanță din Bruxelles.
  • România este acuzată că nu a cumpărat toate dozele de vaccin pe care le-a comandat, iar prejudiciul despre care vorbește compania se ridică la 550 de milioane de euro.
  • Între timp, DNA a deschis dosar penal pe numele foștilor miniștri ai Sănătății de la acea vreme, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, dar și pe numele fostului premier Florin Câțu, pentru că ar fi comandat vaccinuri în mod excesiv. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu și de complicitate la abuz în serviciu, pentru toate dozele de vaccin cumpărate după 1 ianuarie 2021.

Citește mai mult despre procesul intentat României de Pfizer.

De ce este interzis George Simion în Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: ”Face parte din efortul de destabilizare”

  • George Simion, președintele partidului AUR, are interdicție de a intra în Republica Moldova pentru că face parte din efortul de destabilizare a statului.
  • Este declarația făcută de șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, la postul ProTv Chișinău. De altfel, Recean a precizat că informația i-a fost transmisă și premierului României.
  • De cealaltă parte, liderul AUR a afirmat că nu recunoaște deloc statul Republica Moldova.

Citește mai mult despre interdicția lui George Simion în Republica Moldova

Telenovelă sângeroasă în Haiti: Președintele Moise, ucis de soție, cu ajutorul premierului și al șefului poliției

  • Un judecător din Haiti a decis că vina pentru uciderea președintelui țării, Jovenel Moise, i-ar aparține soției sale, Martine Marie Etienne Moise.
  • Aceasta ar fi fost ajutată de fostul prim-ministru Claude Joseph și de fostul șef al Poliției, Leon Charles.
  • După publicarea acestui raport al rechizitoriului, este de așteptat ca Haiti să fie destabilizat și mai mult, în contextul în care țara se luptă cu o creștere a violențelor bandelor și încearcă să-și revină după o serie de proteste violente în care se cerea demisia actualului prim-ministru Ariel Henry, văzut drept "succesorul natural" al președintelui.

Citește mai mult despre moartea președintelui Haiti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE