Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce este interzis George Simion în Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: ”Face parte din efortul de destabilizare”

George Simion, președintele partidului AUR, are interdicție de a intra în Republica Moldova pentru că face parte din efortul de destabilizare a statului. Este declarația făcută de șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, la postul ProTv Chișinău. De altfel, Recean a precizat că informația i-a fost transmisă și premierului României.

De cealaltă parte, liderul AUR a afirmat că nu recunoaște deloc statul Republica Moldova.

Întrebat dacă George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova până la 1 octombrie 2028, premierul moldovean Dorin Recean a precizat că liderul AUR ”face parte din efortul de destabilizare” a țării.

”Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova și acest lucru i-am comunicat și premierului Ciolacu”, a precizat Dorin Recean, potrivit sursei citate.

”Este o decizie a instituțiilor, instituțiile au determinat acest factor de risc și corespunzător au luat decizia corespunzătoare. Și ca să anticipez întrebarea dvs., v-am spus că am comunicat premierului Ciolacu”, a mai precizat premierul Republicii Moldova.

Reacția lui George Simion: ” Republica Moldova nu este o țară”

În replică, liderul AUR, George Simion, a afirmat că nu își dorește ”să mai existe președinție, Parlament, Guvern” la Chișinău.

”În opinia mea, Republica Moldova nu este o țară. Este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul nedrept de la Prut. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării mame.

Cu siguranță, nu îmi doresc perpetuarea unei statalități moldovenești diferite de România.

Vă dați seama că noi avem un plan de unire, adică nu ne dorim să mai existe președinție, Parlament, Guvern acolo la Chișinău, ci vrem să avem o singură țară cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei, Stalin și Hitler, să ne despartă.

Cu siguranță, în ochii guvernanților din Republica Moldova, asta este echivalent cu o destabilizare”, a spus liderul AUR.

Întrebat dacă în jignește pe cetățenii din Republica prin afirmațiile sale, Simion a reiterat că nu recunoaște Republica Moldova.

”Nu voi înceta vreodată să afirm acest adevăr istoric pe care l-am scris pe toate zidurile și în toate inimile de pe ambele maluri ale Prutului: Basarabia e România. Nici nu recunosc acel stat și îmi doresc cât mai repede să fim uniți”, a mai spus George Simion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE