Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Simulare Evaluare Națională 2024. Prezenţă de 93,4% la proba de Limba şi literatura română

  • Rata de participare la proba de Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale a fost de 93,4%, fiind prezenţi 164.600 elevi, a informat, luni, Ministerul Educaţiei.
  • Potrivit sursei citate, şase elevi au fost eliminaţi, ca urmare a unor tentative de fraudă.
  • Simularea Evaluării naţionale continuă marţi cu proba scrisă la Matematică, şi se încheie miercuri cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Află mai multe despre simularea Evaluării Naționale 2024.

Crește riscul de sărăcie al angajaților. Pentru plata unei pensii, uneori este nevoie de contribuția a doi salariați

  • Deficitul de la bugetul de pensii va crește accelerat în următorii ani, ceea ce va face ca plata pensiilor să devină misiune imposibilă, avertizează experții în domeniu.
  • Acest fenomen a fost provocat de majorarea pensiilor cu un procent mai mare decât creșterea salariilor.
  • În contextul în care angajatorii se plâng că nu există suficientă forță de muncă, iar pentru plata unei pensii, uneori este nevoie de contribuția a doi salariați.

Citește mai mult despre riscul de sărăcie al angajaților.

Minoritar într-o lume a majorității. Aproximativ 12% dintre oamenii din întreaga lume sunt stângaci, dar sunt obligați să devină dreptaci

  • Un studiu publicat de Savantgarde arată că în România, procentul celor care se percep ca fiind stângaci depășește cu puțin 5%.
  • În realitate sunt mult mai mulți cei care au venit pe lume stângaci. Dar societatea, regulile absurde și nevoia de a fi in ton cu lumea i-a obligat să se schimbe.
  • În anii în care comunismul românesc folosea modelul sovietic și cerea să aibă o populație obedientă și omogenă, instituțiile statului se conformau.

Urmăriți un reportaj despre cum e să fii minoritar într-o lume a majorității.

Românii aflați în concediu medical vor fi taxați în plus. Noile reguli se aplică și pentru concediile medicale și cele de maternitate

  • PNL a pregătit un amendament pentru eliminarea contribuției suplimentare de 10%, care se aplică din ianuarie românilor aflați în concediu medical.
  • Nu a depus însă documentul la timp, așa că decizia se mai amână cu o săptămână.
  • Măsura face parte dintr-o ordonanță adoptată la finalul anului trecut de Guvern și care afectează veniturile a milioane de români.

Citște mai multe desre modul în care vor fi taxați în plus românii care vor lua concediu medical.

Primele păreri despre Apple Vision Pro, casca cu realitate mixtă ce seamănă cu ochelarii de schi. ”E interfața viitorului”

  • La doar câteva zile de la momentul lansării pe piața din SUA, casca Apple Vision Pro a fost testată de zeci de persoane pentru a descoperi noua tehnologie prin care realitatea virtuală este integrată alături de imaginile pe care le care utilizatorii le văd în viața reală.
  • Youtuberul Casey Neistat susține că noua cască lansată de Apple reprezintă ”interfața viitorului” deoarece i-a permis, ca din aglomerația pieței Times Square din New York, să își creeze propriul mediu virtual în care să vizualizeze clipuri sau să trimită mesaje cu ajutorul unei tastaturi, pe care numai el o putea vedea cu ajutorul ochelarilor.
  • Chiar dacă prima generație a acestui gadget prezintă imperfecțiuni, Marques Brownlee este de părere că Apple Vision Pro ar putea revoluționa piața IT, așa cum s-a întâmplat cu primul model de iPhone sau de Mac.

Află mai multe despre primele păreri despre Apple Vision Pro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE