Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind cartea electronică de identitate. Valabilitatea, în funcție de vârstă

  • Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind aprobarea ordonanței pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi cartea electronică de identitate.
  • Potrivit legii, cartea electronică de identitate permite titularului utilizarea semnăturii electronice, precum şi autentificarea în sistemele informatice ale instituţiilor publice sau ale persoanelor juridice de drept privat.

Citește mai multe despre cartea electronică de identitate.

A început plata pensiilor majorate cu 13,8%. Când vor intra banii pe carduri

  • De vineri, a început plata pensiilor majorate. Începând cu luna aceasta, veniturile pensionarilor au fost majorate cu 13,8%. Astfel, pensia minimă a crescut cu aproape 150 de lei.
  • Poștașii vor distribui pensiile pentru 2 milioane de vârstnici, iar 2,5 milioane le vor primi pe card începând de săptămâna viitoare.
  • Bătrânii susțin însă că nu simt această majorare din cauza scumpirilor în lanț.

Citește mai multe despre pensiile majorate.

ANM: Val de aer polar peste România. Temperaturile scad drastic și se anunță și ninsori

  • Un val de aer polar cuprinde România de săptămâna viitoare. Temperaturile scad drastic și se anunță și ninsori. Până atunci, vom petrece Boboteaza cu vreme de primăvară.
  • Începând de duminică, se va resimți o răcire semnificativă a vremii, în special în regiunile nordice și centrale. Vor exista temperaturi negative, iar în unele zone, se vor înregistra minime de până la -15 grade Celsius, cu posibilitatea de precipitații sub formă de ploaie în partea vestică și precipitații mixte sau ninsoare la munte.

Citește mai multe despre valul de aer polar peste România.

Amenzi de circulație mai mari, de la 1 ianuarie 2024. Valorea punctului de amendă a crescut cu 20 de lei

  • 2024 vine la pachet cu amenzi mai consistente pentru șoferii care au abateri în trafic. Valoarea punctului de amendă a crescut cu 20 de lei.
  • Guvernul a decis să nu mai prelungească plafonarea din în ultimii cinci ani.
  • Din 2018 până în 2023, valoarea punctului de amendă a fost plafonată de către Guvern. Din 2024, de pe 1 ianuarie lucrurile s-au schimbat, așa că pentru fiecare punct de amendă plătim în plus cu 20 de lei, iar la o valoare maximă a unei amenzi care poate aduce 20 de puncte plătim în plus cu 400 de lei.

Citește mai multe despre amenzile de circulație mai mari, de la 1 ianuarie 2024.

Un câine din Pittsburgh a mâncat 4.000 de dolari: "Cea mai scumpă cină"

  • O cheamă Cecil, este o cățea de 7 ani, din rasa Goldendoodle, care aparține unui cuplu american din Pittsburgh și a mâncat cea mai scumpă cină din viața ei. A devorat aproape 4.000 de dolari.
  • Totul s-a întâmplat în decembrie, însă familia a avut nevoie de ceva timp să-și revină pentru a putea face totul public abia acum.

Citește mai multe despre câinele din Pittsburgh care a mâncat 4.000 de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE