Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Olaf Scholz: Ar trebui o cotă minimă de impozitare de 15% pentru companii în toate țările UE

 • Ar fi bine ca Uniunea Europeană să finalizeze cât mai reped crearea unei uniuni bancare și a piețelor de capital, astfel încât blocul comunitar să poată concura cu Statele Unite și cu China în competiția pentru obținerea noilor tehnologii, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.
 • El a precizat că aceasta de rezolvarea acestei probleme-cheie depinde creșterea economică și crearea de locuri de muncă în Europa.
 • ”Trebuie să finalizăm proiectul european, astfel încât companiile europene să aibă o mai mare creștere economică”, a declarat Scholz a facut aceste declarații la o conferință la Berlin pentru delegații europeni ai partidului său social-democrați (SPD).

Citește mai multe despre declarațiile lui Olaf Scholz.

Protest la muzeul Luvru. Capodopera lui Da Vinci, Mona Lisa, a fost atacată cu supă de dovleac

 • Două activiste ecologiste au protestat la Paris și au aruncat cu supă de dovleac în celebra operă de artă Mona Lisa, protejată de un geam, în cadrul muzeului Luvru, relatează BBC. 
 • Pictura lui Leonardo da Vinci din secolul al XVI-lea, una dintre cele mai faimoase opere de artă din lume, "Mona Lisa", este expusă la Luvru, Paris, și este protejată de un geam antiglonț şi cel mai probabil nu a fost deteriorată, în urma protestului. 
 • Incidentul a fost surprins de camerele de filmat din incinta muzeului. Imaginile arată cum cele două ecologiste au aruncat cu supă de dovleac în Mona Lisa și au recurs la acțiuni similare în fața altor lucrări celebre, inclusiv ale lui Van Gogh.

Află mai multe despre protestul de la muzeul Luvru.

Surse: Traian Băsescu este internat în spital cu o viroză puternică

 • Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar din Bucureşti având o viroză puternică, potrivit unor surse Euronews. În vârstă de 72 de ani, fostul președinte s-ar afla, de câteva zile, în Secția de Boli Infecțioase.
 • În momentul de față, starea președintelui este stabilă, precizează aceleași surse. Traian Băsescu a avut probleme medicale și în urmă cu doi ani.
 • În martie 2022, la scurt timp după decizia de colaborare cu Securitatea, primită din partea instanţei supreme, el a fost internat la un spital din Bruxelles.

Află mai multe despre starea de sănătate lui Traian Băsescu.

Pericolul deep-fake în an electoral. Un video deep-fake poate fi detectat dacă urmărim platfoma pe care a fost promovat

 • Un indicativ că ne confruntăm cu un video deep-fake este folosirea imaginii unei personalități pentru a promova oferte neverosimile.
 • Tehnologia deep-fake utilizează inteligența artificială pentru a crea o iluzie în care o persoană specifică devine protagonistul unei înregistrări video.
 • Aceasta se bazează pe informații preexistente pentru a reconstrui nu doar chipul, ci și vocea respectivei persoane. 

Citește mai multe despre pericolul deep-fake în an electoral.

Extremiștii maghiari așteaptă înfrângerea Ucrainei și împărțirea ei teritorială

 • Partidul maghiar de extremă-dreapta ”Patria Noastră” este gata să revendice regiunea Transcapatia, care găzduiește aproximativ 150 de mii de etnici maghiari, dacă  Ucraina își va pierde până la urmă independența și statalitatea în urma invaziei Rusiei.
 • Potrivit Reuters, această declarație a fost făcută de liderul formațiunii extremist ungare, Laszlo Toroczkai, la o conferință  la care au participat printre alții, lideri de extremă dreaptă din Alternativa pentru Germania (AfD) și Forumul Olandez pentru Democrație.
 • Toroczkai a cerut autonomie pentru toți etnicii maghiari din vestul Ucrainei: „Dacă în acest război Ucraina își va pierde statalitatea, permiteți-mi să semnalez că revendicăm Transcarpatia”, a precizat el, strângând aplauze din mulțime.

Citește mai multe despre situația extremiștilor maghiari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE