Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Traian Băsescu este internat în spital cu o viroză puternică

Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar din Bucureşti având o viroză puternică, potrivit unor surse Euronews. În vârstă de 72 de ani, fostul președinte s-ar afla, de câteva zile, în Secția de Boli Infecțioase.

Cum se simte Traian Băsescu, internat în spital cu viroză

În momentul de față, starea președintelui este stabilă, precizează aceleași surse. Traian Băsescu a avut probleme medicale și în urmă cu doi ani.

În martie 2022, la scurt timp după decizia de colaborare cu Securitatea, primită din partea instanţei supreme, el a fost internat la un spital din Bruxelles. Atunci, s-a vehiculat că ar fi avut probleme cardiace. În 2020 a declarat că a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, într-un spital din Paris, dar fără să spună când a avut loc acea operație. În țară, Traian Băsescu a fost operat în 2006 pentru hernie de disc.

În prezent, Băsescu este europarlamentar din partea PMP.

Ministrul Alexandru Rafila, despre posibilitatea declarării epidemiei de gripă în România

În România, pe lângă epidemia de rujeolă, numărul cazurilor de gripă crește. În București, secțiile de Terapie Intensivă de la Bagdasar și Pantelimon sunt ocupate, iar pacienții sunt redirecționați în alte spitale, a declarat recent Rafila, într-o intervenție la Euronews România.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății: „Ne aflăm în creștere. Din nou, un val, să spunem o săptămână epidemică, cu valori medii mai mari decât media ultimilor cinci ani, dar ceea ce cred este că săptămâna viitoare numărul de cazuri va începe să scadă. Avem un decalaj de circa două, trei săptămâni față de sezonul anterior. Eu nu spun că este o exclusă (n.r. o epidemie de gripă), nu îmi place să fac astfel de precizări, o să vedem cifrele de săptămâna viitoare. O creștere consecutivă de trei săptămâni peste media ultimilor cinci ani poate să ducă la o astfel de situație”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE