Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de dosarul campaniei electorale. Decizia este definitivă

Elena Udrea scapă definitiv de dosarul campaniei electorale din 2009. În primă instanță, fostul ministru al Turismului primise 8 ani de închisoare cu executare, iar Ioana Băsescu 5 ani, pentru fapte de corupție legate de finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009, pentru alegerile prezidențiale.

Acum judecătorii de la Înalta Curte au decis că procesul penal trebuie să înceteze pe motiv că faptele s-au prescris.

Elena Udrea era acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu de instigare la delapidare și spălare de bani, alături de alți inculpați din dosar acuzați de fapte de corupție.

Judecătorii au stabilit, însă, ca suma de 1,84 milioane de lei să fie confiscată de la Elena Udrea, în timp ce Ioana Băsescu și Silviu Wagner trebuie să achite 119.000 de lei societății Oil Terminal, parte civilă în dosar.

Prin decizia definitivă, rămâne în picioare sechestrul pe bunurile inculpaților pentru a fi acoperit prejudiciul din dosar.

Cu ce dosare s-a mai confruntat Elena Ucrea

În dosarul Hidroelectrica, în aprilie, judecătorii de la Curtea de Apel București au stabilit că a intervenit prescripţia faptelor și au decis că procesul penal trebuie să înceteze, însă au decis și confiscarea sumei de 3,4 milioane de euro, prejudiciul din dosar.

Sentința nu a fost definitivă, astfel că Elena Udrea și procurorii au depus apel, iar dosarul se judecă în continuare la Înalta Curte.

În paralel, fostul ministru încă încearcă prin contestații să scape de sentința definitivă de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute pe care o execută de mai bine de un an la Penitenciarul Târgșor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE