Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Studiu Eurostat: România, printre țările europene cu cei mai fericiți locuitori în 2022

  • În 2022, românii au fost printre cei mai fericiți europeni. Asta arată studiul publicat de Eurostat, care ia în calcul nivelul de mulțumire asupra vieții pe care o duc locuitorii țărilor din Uniunea Europeană. Austriecii s-au declarat cei mai satisfăcuți de propriile vieți, pe când la coada clasamentului îi găsim pe bulgari și, surpriză, pe nemți.
  • Nivelul de satisfacție este influențat de vârstă, de nivelul de studii, evident de situația financiară și familială, dar și de propriile valori, priorități sau alegeri.
  • Conform acestui studiului publicat de Oficiul European de Statistică, dintre europeni, austriecii în 2022 s-au declarat cei mai mulțumiți, cu 7,9 puncte. Supriza, România este pe locul 2. Pe scară de la una la zece, iată avem 7,7 puncte.

Citește mai mult despre topul țărilor europene fericite.

Sistemul Garanție-Returnare a fost implementat, în teorie. Practic, nicio sticlă nu a fost reciclată până acum

  • La mai bine de o lună de la implementarea Sistemului Garanție-Returnare, nicio sticlă nu a fost reciclată. Mai mult, doar unul din cinci magazine s-a înscris în sistem, iar cei care nu au făcut-o, nu au primit încă amenzi.
  • Ministrul Mediului spune, însă, că situația va fi reglată până la sfârșitul anului.
  • În mod normal, toți operatorii economici care vând ambalaje cu simbolul SGR ar trebui să le și primească înapoi. De la cele mai mari supermarketuri, magazine de la colțul blocului sau din mediul rural, până la cafenele și rulote de fast food. Din cei 80.000 de operatori economici din România, doar 17.000 fac asta în momentul de față, pentru că restul încă nu au semnat contractul cu firma Returo.

Citește mai mult despre Sistemul Garanție-Returnare.

Nicușor Dan respinge solicitarea de protest a transportatorilor și agricultorilor. Voiau să ocupe Piața Victoriei timp de patru zile

  • Primarul general Nicușor Dan a anunțat, marți că a respins solicitarea de protest a transportatorilor și agricultorilor. ”Nu este rezonabilă” deoarece aceștia au cerut să ocupe integral zona Pieței Victoriei de vineri până luni cu 15.000 de mașini și utilaje.
  • Edilul Capitalei a punctat că va aproba ”orice solicitare de protest care respectă legea”.
  • ”Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București”, a precizat Nicușor Dan, pe Facebook.

Citește mai mult despre protestele transportatorilor și agricultorilor.

Microsoft a lansat Copilot Pro, aplicația cu inteligența artificială integrată în suita Office. Cât costă abonamentul lunar

  • Microsoft a integrat prima oară funcțiile cu inteligență artificială în suita Office disponibilă companiilor în luna noiembrie 2023, iar două luni mai târziu compania americană oferă acces tuturor utilizatorilor la noile opțiuni cu AI.
  • Varianta Copilot Pro este oferită sub forma unui abonament lunar de 20 de dolari, prin care funcțiile bazate pe inteligență artificială sunt disponibile în aplicațiile Office, precum Word, Excel și PowerPoint, alături de acces prioritar la cele mai recente modele OpenAI și posibilitatea de a configura propriul Copilot GPT, relatează The Verge.
  • Dacă aveți acces la pachetele Microsoft 365 Personal sau Home, un abonament suplimentar de 20 de dolari pe lună va debloca varianta Copilot Pro, disponibilă pe Mac, Windows sau iPad.

Citește mai mult despre aplicația cu inteligență artificială de la Microsoft.

Titluri de stat 2024. Cum îți poți investi economiile și care sunt dobânzile anuale

  • Românii pot accesa o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, începând cu 15 ianuarie, cu dobânzi anuale de 6,10% şi, respectiv, 7% şi scadenţe de 1 şi 3 ani.
  • Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată.
  • Românii care doresc să-şi investească economiile în titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor pot consulta Ghidul investitorului.

Citește mai mult despre titlurile de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE