Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ChatGPT, record de utilizatori. Chatbot-ul a fost accesat de 100 de milioane de oameni în ianuarie

ChatGPT, cel mai popular software care imită conversațiile umane, are o creștere record a numărului de utilizatori. 100 de milioane de oameni au folosit, în ianuarie 2023, instrumentul digital care a fost lansat în noiembrie 2022 de compania americană OpenAI.

Pragul a fost atins în doar două luni. Nici o altă aplicație nu și-a crescut baza de utilizatori într-un timp atât de scurt. TikTok a avut nevoie de nouă luni, iar Instagram de doi ani, pentru a aduna 100 de milioane de utilizatori, potrivit companiei Similarweb, care face analize de piață.

Încă din prima săptămână de la lansarea ChatGPT, fondatorul Sam Altman a anunțat că software-ul a fost testat de un milion de utilizatori. Este o performanță pe care Instagram a atins-o în două luni, iar Netflix a avut nevoie de trei ani pentru a avea primul milion de abonați.

OpenAI a lansat primul său plan de abonament pentru popularul chatbot ChatGPT.

Noul plan, numit ChatGPT Plus, va costa 20 de dolari pentru utilizarea lunară a instrumentelor ChatGPT. Utilizatorii vor avea acces prioritar la ChatGPT „în timpul orelor de vârf”, răspunsuri mai rapide și „acces prioritar la noile îmbunătățiri”, a scris compania. Abonamentul este disponibil inițial doar în Statele Unite și se va derula mai întâi pe o listă de așteptare, potrivit forbes.com.

Compania care a creat ChatGPT a dezvoltat un program capabil să detecteze dacă un text a fost scris cu ajutorul inteligenței artificiale (IA). Noul soft ar putea veni în sprijinul profesorilor pentru a-i descoperi pe elevii sau studenții care trișează.

Utilizarea inteligenței artificiale (AI) în tehnologiile emergente continuă să avanseze rapid. OpenAI, cu sediul în San Francisco, a pus la dispoziție ultima sa creație, chatbotul ChatGPT. Un chatbot este o aplicație software concepută pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului.

La numai o săptămână de la lansare, peste un milion de utilizatori testaseră deja ChatGPT, potrivit lui Sam Altman, cofondator și director executiv al OpenAI, scrie euronews.com.

Popularitatea lui a crescut rapid în ultimele săptămână și, totodată, a început să ridice câteva semne de întrebare.

Ce este ChatGPT și cum funcționează

ChatGPT a fost lansat pe 30 noiembrie, dar face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un startup cu sediul în San Francisco, care are o relație strânsă cu Microsoft.

Face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil la cerere și chiar pot produce imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Dar, spre deosebire de iterațiile anterioare ale așa-numitelor „modele lingvistice mari”, cum ar fi GPT-3 de la OpenAI, lansat în 2020, instrumentul ChatGPT este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet și este conceput pentru a fi mai ușor de utilizat. Acesta funcționează ca un dialog scris între sistemul de inteligență artificială și persoana care îi adresează întrebări.

Milioane de oameni s-au „jucat” cu el în ultima lună, folosindu-l pentru a scrie poezii sau cântece, pentru a încerca să îl păcălească sau în scopuri mai practice, cum ar fi să ajute la redactarea unui e-mail. Toate aceste interogări, solicitări, fac ChatGPT și mai inteligent, relatează Associated Press.

La ce poate fi folosit ChatGPT

Un instrument precum ChatGPT ar putea fi utilizat în aplicații din lumea reală, cum ar fi marketingul digital, crearea de conținut online, răspunsurile la întrebări ale serviciului de asistență pentru clienți sau, după cum au constatat unii utilizatori, chiar pentru a ajuta la depanarea codului.

Robotul poate răspunde la o gamă largă de întrebări, imitând în același timp stilul de vorbire al oamenilor.

Aplicațiile din lumea reală ar putea include generarea de conținut pentru site-uri web, răspunsul la întrebările clienților, furnizarea de recomandări, precum și crearea de roboți de chat automatizați.

Sam Altman, directorul general al OpenAI, a declarat că sistemul este „o primă demonstrație a ceea ce este posibil". „În curând veți putea avea asistenți utili care să vă vorbească, să vă răspundă la întrebări și să vă dea sfaturi. Mai târziu, veți putea avea ceva care să plece și să facă sarcini pentru dumneavoastră. În cele din urmă veți putea avea ceva care pleacă și descoperă noi cunoștințe pentru dumneavoastră”, potrivit The Guardian.

ChatGPT poate fi însă problematic în sistemul de învățământ, mai ales după ce mai mulți elevi și studenți au început să-l folosească pentru a-și scrie referatele, temele și proiectele primite la cursuri. Școlile din SUA au intrat în alertă, iar în New York autoritățile au decis deja să interzică studenților, elevilor și profesorilor să folosească acest instrument în activitatea educațională.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE