Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare summit de mediu, la București. România e codașa Europei la reciclare

Cel mai mare summit al schimbărilor climatice din Europa de Est are loc în aceste zile în București.

Peste 50 de experți din întreaga lume vor participa la dezbateri, iar temele principale de discuție se vor axa pe investițiile sustenabile în energie și eliminarea emisiilor de carbon.

Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale din Uniunea Europeană. Un studiu recent arată că s-au găsit în jurul școlilor din Capitală un nivel crescut al particulelor de praf poluante.

Principalul factor de poluare în Capitală este traficul auto, de exemplu în București avem 1.500.000 de mașini, la 1.800.000 de locuitori.

De altfel, Bucureștiul este pe primul loc în Europa în ceea ce privește costurile generate de schimbările climatice și aici vorbim de aproximativ 3.000 de euro pe cap de locuitor când vine vorba despre asigurări de sănătate și costuri medicale.

Totodată, România e codașă și când vine vorba de reciclare. UE a impus tuturor țărilor să atingă o rată de reciclare de 55% până în 2025. În București, rata reciclării este de aproximativ 10%, sub media pe țară de 14%.î

Pe parcursul celor două zile, la Climate Change Summit, profesioniști din cincisprezece țări vor aborda teme precum finanțarea și investiții sustenabile, legislație climatică, economie circulară, agricultură sustenabilă, resurse regenerabile sau soluții de tehnologie ce pot susține tranziția către o economie verde.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE