Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câți bani va încasa Margot Robbie pentru rolul din Barbie

Margot Robbie, actrița principală și producătoarea din spatele celui mai mare succes film al verii, „Barbie”, este răsplătită din plin pentru aportul adus. Ea ar urma să câștige aproximativ 50 de milioane de dolari din salariu și bonusuri de box office, potrivit Variety.

În regia Gretei Gerwig, cineastă nominalizată la Oscar, și cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile lui Barbie și Ken, pelicula transpune povestea celebrei păpuși de jucărie într-o aventură inspirată din lumea reală.

Cel mai probabil, și Greta Gerwig va fi remunerată pe măsură. Barbie este, printre altele, producția cinematografică cu cele mai mari încasări realizate vreodată de o femeie regizor, depăşind astfel deţinătorul precedent al recordului, Frozen II, care a fost regizat în colaborare cu Jennifer Lee.

Barbie a depășit pragul de un miliard de dolari la nivel mondial, la mai bine de două săptâmâni de la debutul în cinematografe.

Diferențe salariale alarmante între actorii și actrițele de la Hollywood

Cinematografia se confruntă cu multe dintre aceleași provocări ca și alte domenii, inclusiv prejudecăți și inegalități salariale.

Ca un exemplu, Scarlett Johansson, actrița cu cele mai mari venituri din 2018, a câștigat cu 198,5 milioane de dolari mai puțin decât cel mai bine plătit actor, în același an, George Clooney.

De asemenea, Michelle Williams a fost plătită de opt ori mai puțin decât Mark Wahlberg pentru All the Money in the World. Mai exact, salariul lui Mark Wahlberg a fost de 5 milioane de dolari, iar cel al lui Michelle Williams a fost de 625.000 de dolari, deși protagoniștii au avut, practic, timp egal pe ecran.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE