Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carnavalul de la Rio. Evenimentul revine pentru prima dată după pandemia de coronavirus

Celebrul carnaval de la Rio de Janeiro mai are o săptămână până când începe, dar petrecăreții au ieșit deja pe străzi. Evenimentul revine pentru prima dată după pandemia de coronavirus.

În timpul carnavalului vor avea loc peste 80 de petreceri în stradă. În 2021, toate festivitățile au fost anulate din cauza coronavirusului, iar anul trecut au avut loc petreceri de stradă puține, însă fără sprijinul primăriei din Rio. Din acest motiv, petrecăreții așteaptă cu entuziasm revenirea la normalitate.

Anilson Costa, artist: Să vezi această mulțime astăzi este un vis, este magic. Să vezi lumea în costume. Am trecut prin toate aceste evenimente, peste pandemie, acesta este carnavalul post-pandemic, carnavalul democrației, carnavalul renașterii. Ceea ce trăim este foarte simbolic.

Carnavalul începe oficial cu faimoasele școli de samba care vor defila prin așa-numitul sambadrom. Acum, dansatorii fac ultimele repetiții, într-un ritual de purificare practicat de adepții religiilor afro-braziliene.

Deja Idalicia, dansatoare de samba: Ritualul de purificare a carnavalului este menit să deschidă drumul pentru ca Exu (divinitate n.r.) să poată menține calea mai departe, astfel încât să ne refacem forțele și să începem carnavalul cu energie pozitivă.

Mulțimea a aplaudat în timpul ritualului de purificare, în timp ce ploaia cădea peste sambadrom. Membri din diferite școli de samba au cântat, dansat și petrecut în timpul paradei rituale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE