Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carnavalul de la Veneția – Costume de epocă, plimbări cu gondola și gustări locale

Veneţia şi-a deschis la sfârşitul primei săptămâni din februarie faimosul carnaval, mii de vizitatori sosiţi în oraşul italian putând admira costumele de epocă, măştile specifice şi o paradă de gondole, transmite DPA, citată de Agerpres.

Festivităţile au început pe 4 februarie, când o barjă cu statuia unui unicorn şi dansatori au plutit pe Marele Canal.

Duminică, pe 5 februarie, participanţii la carnaval au plutit la bordul gondolelor bogat decorate pe canalele oraşului.

Istoria carnavalului veneţian datează din Evul Mediu, evenimentul anual devenind celebru pentru costumele elaborate şi măştile de carnaval realizate într-un stil specific.

Ce să porți la Carnavalul de la Veneția

În general, se cheltuiesc sume mari pentru închirierea costumelor istorice de carnaval. La ateliere precum Sogno Veneziano sau Nicolao se găsesc ținute somptuoase de epocă, din catifea, satin brodat și dantelă fină, transmite euronews.com.

Pentru cei care nu doresc să acorde un buget mare pentru costume, o mască lucrată manual este un accesoriu esențial. Mater Domini produce măști din papier-mache sau ceramică, pictate manual și decorate cu tot felul de accesorii, de la foițe de aur, până la pene uriașe.

Ca’Macana este un alt atelier renumit pentru producerea măștilor din filmul lui Stanley Kubrik „Eyes Wide Shut”.

Masca tradițională de carnaval venețian, cunoscută sub numele de „butua” a permis petrecăreților de-a lungul veacurilor, atât din clasele superioare, cât și din clasele inferioare, să se bucure de festivități, ascunzându-și identitatea, potrivit Euronews.

Unde te poți caza

Zonele mai liniștite - și mai ieftine - pentru cazare includ cartierele Castello și Dorsoduro.

Pentru turiștii care doresc să evite aglomerația se recomandă zona centro storico.

De asemenea, cu ajutorul unui vaporetto turiștii pot ajunge către insulele mai liniștite precum Burano sau Pellestrina, unde vor avea loc și spectacole de stradă.

Ce poți mânca la carnaval

Pe lângă orice brutărie, aerul este năpădit de aroma ”frittellelor”, sau a ”fritolelor”, renumitele produse de patiserie pregătite în cadrul carnavalului.

Acestea sunt un fel de gogoși, sub formă de bile, cu exteriorul crocant și interiorul pufos, umplute cu stafide sau cu diferite creme.

Unele dintre cele mai bune frittele pot fi găsite la Pasticceria Tonolo, la Rosa Salva sau la Pasticceria Rizzardini.

”Crostoli”, cunoscut și sub numele de ”galani”, este un alt produs de patiserie popular, sub forma unor fâșii subțiri, prăjite, de aluat dulce și sfărâmicios, pudrate cu zahăr, conform Euronews Travel.

Sute de mii de turişti din întreaga lume se adună, cu prilejul Carnavalului de la Veneția, în acest oraş din nordul Italiei, pentru a participa la festivităţile care se vor încheia pe 21 februarie.

După ce timp de trei ani a fost organizat sub restricţiile stricte impuse împotriva noului coronavirus, anul acesta carnavalul se desfăşoară din nou fără nicio restricţie și este de așteptat ca numărul de vizitatori să fie în creștere, față de anii precendenți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE