Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care sunt cele trei țări care vor să împiedice migranții ilegali să intre în UE

Publicat de: Euronews

Serbia a semnat un memorandum cu Ungaria și Austria prin care cele trei țări vor detașa mai multe echipaje de poliție de-a lungul frontierelor sudice ale Serbiei. Acordul prevede și alinierea Serbiei la politicile Uniunii Europene, cu privire la acordarea vizelor. Scopul acestei înțelegeri este oprirea fluxului de migranți ilegali către Occident, prin Balcanii de Vest.

Peste 100 de echipaje de poliție mixte

Liderii celor trei țări au decis să ia serie de măsuri, inclusiv detașarea la granița cu Macedonia de Nord a peste 100 de echipaje de poliție mixte dar și amplasarea de vehicule și drone.

„Sistemul de acordare a azilului din Uniunea Europeană a eșuat. Am ajuns în situația în care fiecare țară din UE caută noi forme de parteneriat în afara celor posibile în cadrul Uniunii,” a declarat Karl Nehammer, cancelarul Austriei.

Ruta Balcanilor de Vest vizează Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord și Serbia și rămâne principala cale de migrație către Uniunea Europeană, potrivit Agenției Frontex. Instituția a anunțat că a înregistrat o creștere cu 141% a numărului migranți în luna septembrie.

Criza imigranților din Europa cunoaște o nouă intensificare și provoacă fricțiuni între statele UE. Printre ele, Franța și Italia, țări care se află în prima linie pentru migranții care încearcă să intre în Europa, din Africa de Nord. Roma a refuzat pentru mai bine de două săptămâni să permită unei nave cu migranți să acosteze în apele italiene, ceea ce a determinat Franța să permită navei să intre în portul Toulon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE