Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Italiei: Limitele pentru migraţie în Italia „au fost atinse”

Șeful guvernului italian, Mario Draghi, a apreciat marţi că limitele în ceea ce priveşte intrarea de migranţi pe teritoriul țării sale au fost atinse, informează dpa, citat de Agerpres.

„Şi noi avem limite, iar acum ele au fost atinse", a declarat premierul italian în timpul vizitei sale în Turcia. El a adăugat că trebuie de asemenea să se înţeleagă că Italia nu poate fi deschisă pe termen nedeterminat.

Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) a subliniat că abordarea faţă de migranţi trebuie să fie umană, adecvată şi afectivă. Italia încearcă să salveze migranţi din apele sale teritoriale, a subliniat Draghi.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne italian, aproape 29.400 de migranţi au ajuns de la începutul acestui an şi până în prezent în Italia, la bordul unor ambarcaţiuni. În aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul lor era de numai 21.700. Cifrele au crescut semnificativ în special de la începutul primăverii.

În 2016, Turcia a convenit cu Uniunea Europeană să oprească migraţia neautorizată spre blocul comunitar şi să-i ia înapoi pe migranţii care sosesc ilegal pe insulele din Marea Egee.

Recent însă, atitudinea faţă de cei aproximativ 3,7 milioane de refugiaţi sirieni din Turcia s-a deteriorat. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că doreşte să mute aproximativ un milion de sirieni în nordul Siriei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE