Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia „altfel”. A fost lansat un proiect pentru a ajuta turiștii să descopere atracțiile mai puțin cunoscute

Italia a lansat un proiect pentru a ajuta turiștii să descopere atracțiile mai puțin cunoscute ale țării.

Inițiativa „Viaggio Italiano” (n. trad. călătorie italiană) speră să-i facă pe turiști să aleagă și alte destinații în afară de Florența și Veneția, spre exemplu.

Cum se schimbă turismul în Italia?

Noua campanie de turism este dezvoltată de către toate regiunile țării, împreună cu Ministerul Turismului italian și Consiliul Național pentru Turism.

Maria Elena Rossi, șefa Consiliului de Turism, explică că această campanie evidențiază trei aspecte principale ale Italiei: satele, peisajele și traseele sale de mers pe jos.

„Toate cele trei domenii sunt despre moduri diferite de a cunoaște țara și de a o experimenta prin turism lent și turism activ”, spune Rossi.

Intenția este de a le arăta vizitatorilor cum se pot bucura de o călătorie în Italia în zonele mai puțin cunoscute.

Campania a adunat și a digitalizat sute de itinerarii care evidențiază atracții rurale, sate mici și mâncare tradițională. Vizitatorii pot accesa aceste itinerarii și o hartă interactivă pe site-ul web viaggio.italia.it.

Unde sunt cele mai bune trasee de mers pe jos și cu bicicleta, în Italia?

Campania de turism prezintă modalități durabile și active de a explora țara și peisajele sale, inclusiv peste 100 de trasee de mers pe jos. Aceste poteci străbat cele mai spectaculoase peisaje ale țării.

Proiectul va stabili, de asemenea, noi trasee multi-regionale pentru ciclism, mers pe jos și navigație. Acestea urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Care sunt cele mai frumoase sate din Italia?

O parte a inițiativei se va concentra pe satele și cătunele pitorești din Italia, răspândite în mediul rural. Harta interactivă de pe site-ul web Viaggio Italiano arată locațiile și oferă informații despre aproximativ 1.000 de sate și atracțiile lor culturale.

Cum a schimbat pandemia călătoriile în Italia?

Rossi explică că proiectul a fost inițiat în urmă cu trei ani ca reacție la problemele de supraturism ale Italiei.

„Acesta a făcut parte din planul strategic al Ministerului Culturii și Turismului de a conecta mai bine zonele cunoscute cu cele mai puțin cunoscute”, spune Rossi.

O pauză de doi ani în ceea ce privește numărul vizitatorilor a evidențiat și mai mult problemele turistice ale Italiei.

Cu numărul de turiști care revine acum la nivelul de dinainte de pandemie, autoritățile se luptă să facă față.

Unele destinații au introdus restricții pentru a reduce numărul de vizitatori.

Veneția analizează un sistem de bilete și o taxă de intrare, în timp ce Coasta Amalfi restricționează numărul de vehicule care circulă de-a lungul celebrului său drum de coastă în sezonul de vârf.

Renumita galerie Uffizi din Florența a adoptat o schemă similară cu Viaggio italiano, trimițându-și comorile prin Toscana. Unele dintre operele sale de artă au fost mutate în alte galerii și atracții din regiune pentru a evita supraaglomerarea galeriei și pentru a-i face pe vizitatori să iasă din Florența.

Oamenii călătoresc diferit după pandemie?

Inițiativa Viaggio italiano coincide și cu o schimbare a modului în care oamenii aleg să călătorească în Italia. Mulți turiști evită, de exemplu, hotelurile din oraș și aleg să se cazeze în mai multe locații rurale, favorizând cazarea în cătune mici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE