Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Membrii BTS nu scapă de stagiul militar obligatoriu în Coreea de Sud. Cine este primul membru care se va înrola

Cei șapte membri ai trupei sud-coreene BTS vor face stagiul militar obligatoriu. Primul care pleacă în armata este Kim Seokjin (Jin), vocalist și cel mai în vârstă dintre componenții formației.

Anunțul că BTS vor îndeplini datoria față de țară a fost făcut de compania de care aparțin, Big Hit Music, pe platforma Weverse.

Artiștii, "onorați" să meargă în armată

„Compania Big Hit Music este mândră să anunțe astăzi că membrii trupei BTS, în prezent, înaintează cu planurile de a-și îndeplini stagiul militar. După fenomenalul concert ținut pentru a sprijini Busan în World Expo 2030, și pe măsură ce fiecare cântăreț se angajează în eforturi individuale, este momentul perfect și membrii BTS sunt onorați să servească în armată”, este mesajul scris de companie fanilor.

Anunțul vine la două zile după concertul gratuit „BTS Yet to Come in BUSAN”. Concertul a avut intrare libera pentru fanii care s-au putut deplasa până în orașul Busan. Fanii internaționali au avut opțiunea de a urmări concertul online, pe Weverse, însă platforma a picat după primele zece minute, din cauza numărului mari de utilizatori.

Serviciul militar obligatoriu este controversat în Coreea de Sud. Toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, trebuie să se înroleze în armată. În urma modificării unei legi din 2019, membrilor BTS li s-a permis să amâne înrolarea până la 30 de ani.

Jin, primul care se înrolează

Primul membru care începe armata este Jin, care va împlini la finalul anului vârsta de 30 de ani. Cu toate acestea, după sistemul din Coreea de Sud, se consideră că artistul născut în decembrie 1992 are împlinită deja vârsta de 30 de ani.

„Jin va începe procesul imediat ce încheie programul pentru lansarea proiectului solo, la final de octombrie. După, el va urma procedura de înrolare a guvernului coreean. Ceilalți membri ai grupului plănuiesc să facă stagiul militar în funcție de propriile programe”, se arată în mesaj.

Big Hit a mai spus că speră că cei șapte membri vor reveni în fața fanilor ca grup în 2025.

Mesajul către fani se încheie cu o asigurare și cu o promisiune: mai sunt multe de văzut de la acest grup.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE