Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Brașovul încurajează turiștii să meargă gratuit cu transportul în comun prin parcarea de tip park&ride

Pentru a reduce traficul sufocant din oraș, Primăria Brașov vrea să convingă turiștii să lase mașinile la intrările în localitate, iar de acolo să circule cu autobuzele regiei publice de transport în comun. Transportul ar urma să fie gratuit, dacă cei care vizitează orașul acceptă să își lase autoturismul departe de hotel.

Reducerea traficului

Sistemul park and ride a fost preluat din țările occidentale și funcționează cu succes pentru reducerea traficului din marile capitale și nu numai. La Brașov, unul din cele patru proiecte pentru parcări de acest tip a primit deja fonduri europene nerambursabile.

„Municipalitatea are mai multe proiecte care sunt pe trei direcții, unul se referă la amenajarea de park and ride-uri la intrările în Brașov. Avem unul deja în procedura de achiziție pentru lucrări, avem deja semnate contractele de finanțare cu fonduri europene nerambursabile. În acest moment suntem în etapa de identificare a terenurilor pentru încă trei park and rideuri, la intrarea dinspre București, dinspre Oituz și dinspre Târgu Mureș,” a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

„Vedem deja că orele de vârf aduc cu sine blocaje pe anumite puncte din trafic. Este o tendință care nu are cum să fie întoarsă dacă nu ne gândim la sisteme alternative de transport,” a declarat Allen Coliban, primarul Brașov.

Locurile de parcare insuficiente

De la începutul anului, Poliția Locală a dat peste 7.400 de amenzi șoferilor care au parcat sau staționat neregulamentar pe străzile din Brașov, în special din cauza locurilor de parcare insuficiente.

„În ceea ce privește creșterea procentuală a numărului de amenzi de circulație aplicate de Poliția Locală Brașov, de la începutul anului și până în prezent comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, aceasta este de 14%,” a declarat Oana Ion, purtător de cuvânt Poliția Locală Brașov.

O astfel de parcare de tip park and ride pentru turiști există deja și este funcțională în Poiana Brașov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE