Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson vrea să fie secretar general al NATO. ”Să nu uite nimeni că există un candidat care se pregătește”

Boris Johnson va candida pentru funcția de secretar general NATO. Fostul premier britanic a făcut anunțul în cadrul unui interviu difuzat de postul ucrainean de televiziune Rada TV.

"Să conduc NATO? E o idee grozavă. Aș dori să subliniez, dragi prieteni, că am un astfel de plan și să nu uite nimeni că există un candidat care se pregătește. De această dată, cred că voi fi norocos", a spus Boris Johnson.

Din 2014, secretar general al NATO este Jens Stoltenberg. Mandatul politicianului norvegian a fost prelungit de mai multe ori și expiră în septembrie.

Boris Johnson a devenit premierul Regatului Unit în 2019, însă și-a dat demisia în 7 iulie 2022. Liderul conservator rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid.

Boris Johnson, discurs cu replici din filmul ”Terminatorul” la ultimul discurs în Parlamentul britanic

Boris Johnson și-a încheiat discursul din Parlament britanic cu o replică celebră din filmul ”Terminatorul”.

„Misiunea a fost în mare măsură îndeplinită. Vreau să mulțumesc întregului personal minunat de la Camera Comunelor, vreau să mulțumesc tuturor prietenilor și colegilor mei și -hasta la vista, baby”, le-a spus Johnson parlamentarilor.

Boris Johnson a rămas în funcție, în pofida controverselor legate de banii săi și de judecata sa. El a refuzat să demisioneze în momentul în care a fost amendat de Poliție pentru petrecerile în care se afla în stare de ebrietate în perioada în care fuseseră impuse restricții anti-COVID-19 în tot Regatul Unit.

În cele din urmă, Johnson a demisionat după un alt scandal – numirea unui politician acuzat de hărțuire sexuală – care i-a determinat pe miniștrii săi să demisioneze în masă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE