Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gafa lui Boris Johnson. Fostul premier i-a mulțumit lui Putin pentru ”conducerea inspirațională”

Fostul premier britanic Boris Johnson i-a mulțumit din greșeală lui președintelui rus Vladimir Putin pentru ”conducerea inspirațională”, în loc să-i adreseze mulțumiri lui liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Boris Johnson a comis această gafă, joi, la prima luare de cuvânt ca parlamentar conservator în Camera Comunelor. Fostul șef al Guvernului de la Londra a adus un omagiu ”eroismului forțelor armate ucrainene” și a salutat importanța ”armelor de care suntem mândri că le oferim”.

”De asemenea, vreau să mulțumesc, bineînțeles, conducerii inspiraționale a lui Vladimir Putin”, a spus Johnson, potrivit The Telegraph.

Johnson și-a dat seama de greșeală și a reluat fraza.

„Conducerea inspirațională a lui Volodimir Zelenski, scuzați-mă”, a spus ulterior.

Nu este prima oară când politicianul britanic stârnește controverse. În noiembrie 2021, Boris Johnson și-a șters un pantof de propriul pantalon, în timp ce era filmat de jurnaliști la summitul pentru climă de la Glasgow (COP26). La același eveniment, fostul premier britanic a fost surprins cu ochii închiși în timpul ceremoniei de deschidere a conferinței, în timp ce ședea între secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și David Attenborough.

În plină pandemie COVID-19, Johnson a fost acuzat c-ar fi organizat petreceri la reședința sa, cu toate că autoritățile instituiseră reguli de distanțare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE