Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson, ultimul discurs ca premier: „Ștafeta va fi predată în ceea ce s-a dovedit a fi, în mod neașteptat, o adevărată cursă”

Publicat de: Euronews

Boris Johnnson a ținut marți ultimul său discurs în calitate de premier al Marii Britanii.

Fostul lider al Conservatorilor merge apoi la reședința Reginei din Scoția, unde își va depune oficial demisia din funcție. În locul lui va fi numită în funcția de prim-ministru Liz Truss, care a câştigat începând de luni şefia Partidului Conservator.

Boris Johnson: „Torța va fi predată, într-un final, unui alt lider conservator. Ștafeta va fi predată în ceea ce s-a dovedit a fi, în mod neașteptat, o adevărată cursă. Au schimbat regulile la jumătate, dar nu asta contează acum, iar prin acea ușă neagră va intra un nou premier. Avem și vom continua să avem acea putere economică, pentru a oferi oamenilor banii de care au nevoie pentru a trece prin această criză energetică, cauzată de războiul lui Putin. Știu că Liz Truss și guvernul ei conservator vor face tot ce pot pentru a ajuta oamenii să treacă peste această criză, iar țara va îndura și vom câștiga.”

Boris Johnson a demisionat în luna iulie din fruntea Partidului Conservator și din funcția de premier al Marii Britanii. Demisia sa a venit în urma apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor conservatori. În discursul oficial, s-a arătat mândru de realizări și trist că părăsește „cel mai bun job din lume”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE