Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Hasta la vista, baby!” Boris Johnson și-a luat la revedere de la parlamentarii britanici cu o replică de film

Boris Johnson, și-a încheiat miercuri discursul din Parlament cu un celebru slogan din Terminator. Johnson, care și-a anunțat demisia pe 7 iulie, după o serie de scandaluri, și-a lăudat, în ultima sa apariție, așa numitele realizările pentru Brexit, modul în care a condus Regatul Unit în pandemia de COVID și sprijinirea Ucrainei împotriva invaziei ruse .

„Misiunea a fost în mare măsură îndeplinită. Vreau să mulțumesc întregului personal minunat de la Camera Comunelor, vreau să mulțumesc tuturor prietenilor și colegilor mei și -hasta la vista, baby”, a spus Johnson parlamentarilor.

Discursul său vine în momentul în care Partidul Conservator intră miercuri în etapele finale ale alegerii succesorului său. Deputații conservatori vor organiza un vot final miercuri după-amiază pentru a reduce numărul celor trei candidați ale căror rezultate sunt așteptate astăzi la ora 16:00, ora Angliei.

Johnson a rămas în funcție chiar după controverse legate de banii săi și de judecata sa, refuzând să demisioneze atunci când a fost amendat de poliție pentru petrecerile în care se afla în stare de ebrietate în timpul blocajului COVID-19.

În cele din urmă, a demisionat după un alt scandal – numirea unui politician acuzat de hărțuire sexuală – care i-a determinat pe miniștrii săi să demisioneze în masă.

Johnson nu a participat la nicio întâlnire de urgență a guvernului despre valul de căldură care a adus temperaturi de 40C în Regatul Unit săptămâna aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE