Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boloș: Nu se pune problema de incapacitate de plată. Ministrul de finanțe admite, însă, că România va avea dificultăți, dacă nu ia măsuri

Nu se pune problema ca România să intre în incapacitate de plată, însă vom avea dificultăți financiare, dacă nu luăm măsuri fiscale adecvate, spune ministrul de finanțe, Marcel Boloș, în direct la Euronews România.

Țara noastră și-a asumat prin legea bugetului o țintă de deficit de 4,4% din PIB, însă guvernanții au menționat anterior că fără măsuri suplimentare, deficitul ar putea ajunge la 6,2% din PIB, până la finele anului.

”Nu se pune problema incapacității de plată. Era contextul pe care încercam să îl prezint. În lipsa unor măsuri fiscale adecvate, de reducere de cheltuieli și combaterea evaziunii, cu sarcinile pe care le avem anul viitor – reducere deficit, pensii și legea salarizării, fără un pachet de măsuri adecvat – putem avea dificultăți financiare, dar nu stare de incapacitate de plată și e o problemă la care nu e bine să ne gândim”, spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE