Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crește valoarea voucherelor de vacanță. Ce categorie de bugetari nu va mai beneficia de tichete

Bugetarii care au salariile peste 8.000 de lei net vor rămâne fără voucherele de vacanță. Cu toate acestea, cei care vor beneficia în continuare de tichete, vor primi mai mulți bani.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit despre o majorare de 150 de lei, de la 1.450 cât este în prezent, la 1.600 de lei.

”Ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului, deci se va plăti contribuția la asigurările sociale de sănătate și să avem aceeași bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectați.

Pe de o parte, pe de altă parte, există și pragul de venit de 8.000 lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici și avea o anumită chibzuință în folosirea banilor pentru voucherele de vacanță”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Eliminarea tichetelor de vacanță pentru salariile mai mari de 10.000 lei brut se numără printre măsurile pe are în plan să le introducă de la 1 octombrie.

Marcel Ciolacu vrea vouchere de vacanță doar pentru bugetarii cu venituri mici. ”Trebuie să existe o echitate socială”

”S-a terminat, eu nu pot să accept un bugetar care câştigă peste 2.000 de euro, eu, Marcel Ciolacu să-l alerg prin birou, să-l rog să mai ia şi vouchere de vacanţă. Voucherele de vacanţă sunt pentru cei cu venituri mici, trebuie să existe o echitate socială", a declarat Marcel Ciolacu, în august, într-o emisiune la România TV.

Tot de la 1 octombrie, salariul minim pe economie va crește cu 10%, au declarat surse guvernamentale pentru Euronews România. Executivul are în plan și majorarea salariului minim în construcții. Pe de altă parte, sunt anunțate și tăieri. Vor fi eliminate, pe lângă tichetele de vacanță în cazul angajaților cu salarii mai mari de 10.000 de lei brut, și facilitățile fiscale pentru domeniul IT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE