Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei oameni au murit în urma inundațiilor din Spania. A fost potop în Madrid și în provincia Toledo

Trei oameni au murit și patru sunt dați dispăruți în urma ploilor puternice care au lovit centrul Spaniei. Cele mai grav afectate au fost capitala Madrid și provincia Toledo, unde poduri și drumuri au fost distruse de viitură. În acelașii timp, în Grecia, pompierii au reușit să aducă sub control ceea ce a fost descris ca fiind cel mai mare incendiu izbucnit vreodată în Uniunea Europeană. 

Centrul Spaniei a fost măturat de furtuna „Dana” care a provocat ploi și vânt puternic. În Madrid au căzut aproape 100 de litri pe metrul pătrat. Pomperii au intervenit pentru a-I salva pe oamenii rămași blocați în mașinile luate de ape.   

Trei oameni au murit în provincia Toledo. Pe lângă asta, un bărbat a dispărut după ce mașina în care se afla a căzut într-un râu. În automobil se afla și un copil care a rămas în viață ca prin minune. 

Viitura a venit cu o forță nemaipomenită peste orașul Toledo. Oamenii s-au baricadat pe acoperișurile caselor, de unde au fost salvați de pompieri. 

Furtunile au provocat și pagube semnificative. Drmuri și poduri au fost distruse. Comunitățile Madrid și Castilla la Mancha vor cere Guvernului să fie declarate zone grav afectate de intemperii. Astfel, autoritățile locale speră să primească mai mult sprijin pentru a gestiona criza provocată de furtună. 

În Grecia, pompierii au reușit să aducă sub control un incendiu care a ars aproape 20 de zile și a mistuit peste 90 de mii de hectare în regiunea Evros de la granița cu Turcia. Pericolul însă nu a trecut, pentru că temperaturile ridicate și vântul puternic alimentează flăcările. Incendiul din Evros a făcut 20 de morți, migranți care au traversat ilegal frontiera cu Turcia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE