Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni în Spania și Italia, incendii în Grecia. Un nou focar a izbucnit pe insula Andros

După o lungă perioadă cu temperaturi extreme și incendii devastatoare, acum mai multe țări din Europa sunt lovite de furtuni. Temperaturi ridicate mai sunt înregistrate în Grecia, acolo unde incendiile continuă.

Insula spaniolă Mallorca a fost afectată de vânt și ploi torențiale. Traficul a fost îngreunat în mai multe zone din cauza inundațiilor.

În Spania continentală, ploile au atins un nivel record. În unele zone din Catalonia apa acumulată a depășit 100 de litri pe metru pătrat. Pompierii au reușit să salveze o persoană care a ajuns cu mașina sub un pod. 

Ploile abundente și vântul puternic au lovit și nordul Italiei. În Lombardia furtunile au smuls copaci și au avariat acoperișuri. Ciclonul Poppea, care vine din nordul Europei, a lovit și regiunea Liguria, inclusiv orașul Genova. Vremea se schimbă brusc după o lungă perioadă în care Italia a fost afectată de caniculă și incendii.

Iar în Grecia, incendiile puternice continuă să facă ravagii. Un nou focar a izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute pe insula Andros. Focul a pornit de la fulgere, dar pompierii au reușit să-l țină sub control. Salvatorii  rămân în zonele unde este risc ridicat de izbucnire a incendiilor din cauza vântului puternic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE