Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ora meciului dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova, la US Open 2023. Românca va juca pe terenul central

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 30, a reușit o performanță impresionantă la US Open 2023, calificându-se în sferturile de finală, după victoria în fața Belindei Bencic.

Românca va juca împotriva Karolinei Muchova (cap de serie numărul 10), pentru un loc în semifinalele ultimului turneu de Mare Șlem al anului. O calificare în semifinale i-ar asigura Soranei Cîrstea un cec în valoare de 775.000 de dolari și 780 de puncte, care o vor urca până pe locul 23 WTA. Cea mai bună clasare a sportivei a fost locul 21 WTA.

Când se joacă meciul Sorana Cîrstea - Karolina Muchova, în sferturi la US Open 2023

Organizatorii au anunțat și ora de start pentru meci, acesta fiind programat în sesiunea de seară.

  • Meciul dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova se va juca marți, la ora locală 19:00 (noaptea de marți spre miercuri, la 2:00, ora României). Partida se va juca pe terenul central.

Sportiva a trecut în optimi de Belinda Bencic, favorita numărul 15, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 25 de minute de joc. În urma acestei victorii, românca şi-a asigurat un premiu de 455.000 de dolari şi 430 de puncte.

Sorana Cîrstea a repetat după 14 ani cea mai bună performanță a carierei sale, prin calificarea în sferturile de finală la US Open. În 2009, sportiva reușea să se califice în sferturi la Roland Garros, unde a cedat în fața Samanthei Stosur.

Sorana Cîrstea, despre meciul contra Karolinei Muchova din sferturile US Open 2023

Meciul împotriva Karolinei Muchova, din sferturile US Open 2023, va fi a cincea întâlnirea directă între cele două jucătoare. Sportiva din Cehia s-a impus în trei rânduri în fața româncei. Ultima oară, cele două jucătoare s-au întâlnit la Montreal, anul acesta, când sportiva din Cehia s-a impus cu scorul 7-5, 6-4.

Înaintea meciului pentru calificarea în semifinalele US Open 2023, Sorana Cîrstea spune că nu are emoții și că este pregătită.

”Anul acesta am jucat de 3 ori împotriva Karolinei, o cunosc destul de bine, mă cunoaște și ea. Cred că va fi un meci frumos pentru că este o jucătoare talentată, o jucătoare extrem de plăcută vizual atunci când vrei să o urmărești, dar în același timp și eu joc bine și cred că o să fiu pregătită... De fapt nu cred, sunt pregătită de sferturi de finală!", a spus Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Cum explică Sorana Cîrstea succesul de la US Open 2023

Întrebată care este explicația pentru parcursul de la Flushing Meadows, românca a răspuns că la mijjloc este multă muncă și faptul că a devenit mai puternică din punct de vedere mental.

"Nu există o magie pentru ceea ce reușesc anul acesta la New York. Am depus foarte multă muncă și, când te dedici atât, rezulatele vor veni mai devreme sau mai târziu. În ultimele săptămâni am fost foarte frustrată, pentru că am pierdut la Washington, Montreal și Cincinnati dispute foarte echilibrate.

I-am tot spus lui Thomas: "Nu înțeleg de ce nu se leagă lucrurile, fac totul corect". Mental m-am îmbunătățit enorm, sunt mult mai bună la acest capitol. Mi-a spus: "Continuă să mergi înainte, mergi înainte". Și acum iată că vin rezultatele. Și dacă nu ar fi venit, puteam să pun capul liniștită pe pernă seara pentru că știam că fac totul corect", a declarat Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE