Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pachetul de măsuri fiscale va fi prezentat în zilele următoare. Ciolacu: ”Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiș”

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că pachetul de măsuri fiscale și de reduceri de cheltuieli va fi făcut public ”în în două-trei zile”, deoarece ”nimeni nu-l va trece noaptea pe furiș”.

Șeful Executivului a explicat că actul normativ este în curs de elaborare și urmează să fie pus în transparență publică.

”Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament și să vedem dacă mai este nevoie de anumite OUG de completare.

Am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu e nicio austeritate. Explicăm de fiecare dată că România a învățat din fosta criză când s-au tăiat salariile românilor.

Cu adevărat, unii care au salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze și de vouchere de vacanță, la cei cei 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. N-am văzut nimic de austeritate”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”România va veni cu o reformă fiscală care este prinsă în PNRR ca jalon”

”Primul pachet pe care ni-l va finaliza domnul ministru (al Finanțelor, n.red) va fi cel pe combaterea evaziunii. (...) Va fi reforma din sistemul administrativ și avem dialog normal și cu administrația centrală și cu partenerii sociali și cu administrația locală.

Al treilea este pachetul fiscal astfel încât România să fie sustenabilă și anul acesta, dar și în anii viitori până când România va veni cu o reformă fiscală care este prinsă în PNRR ca jalon”, a mai spus șeful Executivului.

Întrebat dacă vor exista noi taxe, șeful Executivului a afirmat că pachetul de măsuri va fi făcut public în curând.

”Veți vedea în două-trei zile, pentru că va fi pus. Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiș. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun la Parlament amendamente. Va fi în transparență. Trece prin Guvernul României unde trebuie să primească avizele”, a menționat Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE