Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boloș nu i-a citit CV-ul frizerului Cristian Pascu, pus la șefia Oficiului Jocurilor de Noroc: „Performanța o poți aprecia după ce ai intrat în activitate”

Frizerul vedetelor, Cristian Pascu, a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Decizia premierului vine la doar două zile de la numire, timp în care a fost criticat pentru că a promovat un om care nu are niciun fel de pregătire în domeniu. Pascu a intrat în politică prin filieră PNL, iar acum este consilier al Sectorului 6 al Capitalei. Propunerea oficială de numire a venit de la ministrul Finanțelor, însă Marcel Boloș a admis că nici măcar nu i-a citit CV-ul și că nici nu îi cunoaște activitatea.

Boloș spune că nu cunoaște activitatea lui Cristian Pascu, numit vicepreședinte la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și revocat după două zile

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Știu că este o propunere care - mă rog - are acest CV, dar nu cred că ar trebui să fim hazardați, că nu are experiență...

Reporter: De unde a venit propunerea, de la partid?

Păi, toate propunerile vin pentru funcțiile de demnitate publică, acesta este consensul, de ce mă puneți ca să...?

Reporter: Spuneți că nu știți ce CV are, cum l-ați propus?

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Am spus că nu cunosc persoana și nu am elementele necesare să mă pronunț asupra unui lucru pe care nu îl știu. Trebuie să văd ce tip de activitate are. Acum, de fiecare dată, fiecare ministru ar trebui să ia respectivele CV-uri și să spună că e de acord sau nu... Aceasta este mecanism decizional... Eu știu așa, că performanța poți să o apreciezi după ce ai intrat în activitate și dacă acolo ai o activitate…”, a spus Boloș, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Banca Națională Română.

Cristian Pascu, cunoscut ca hairstylistul vedetelor, nu a avut până acum nicio legătură cu industria jocurilor de noroc. Chiar și așa, a fost numit în funcție de premierul Marcel Ciolacu. A doua zi, marți, deputat USR Diana Stoica a solicitat premierului să revoce numirea lui la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și să permită adoptarea, cu caracter urgent, a legilor anti-păcănele.

„Îi cerem de urgenţă domnului Marcel Ciolacu să revoce această numire şi să pună în fruntea acestei instituţii pe cineva care înţelege cu ce se mănâncă această industrie, o mână de fier care să vină să facă ordine, să controleze şi să sancţioneze aceşti operatori. Şi, de asemenea, să votăm de urgenţă legile anti-păcănele”, a afirmat Diana Stoica, la Parlament, care a criticat faptul că la conducerea ONJN a fost numit un hairstylist, adică cineva care nu are nicio pregătire în domeniu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE