Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, este și preot misionar: „E mai frumoasă haina preoțească”

Marcel Boloș este actualul ministru al Finanțelor în Guvernul României, dar și preot misionar. A îmbrăcat veșmântul preoțesc la vârsta de 40 de ani și susține că „nu s-ar lăsa de Biserică” nici dacă cineva i-ar interzice acest lucru.

Ca preot misionar ortodox, politicianul poate sluji în mai multe parohii, iar activitățile care țin de preoție pe care le practică ar fi benevole. Boloș a devenit preot acum 15 ani, pe când avea 40 de ani.

Marcel Boloș: „M-a ajutat Dumnezeu, am devenit preot”

Inclusiv în perioada în care era director în Primăria Oradea, în 2012, acesta a slujit în diverse biserici din județele Cluj și Bihor, însă preoții din Cluj care îl știu pe „părintele Boloș” au menționat că oficiază slujbe doar la marile sărbători - Paște, Rusalii și Crăciun, în funcție de timpul pe care îl are la dispoziție, potrivit cluj24.ro

„Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică. Din copilărie am aplecarea asta spre Biserică, eu am copilărit în curtea bisericii din Hodișu. Nici nu concepeam altfel viața decât să fiu preot (…)”.

„Nu concepeam să nu fiu preot, dar m-a ajutat Dumnezeu, astfel că la 40 de ani am devenit preot, după absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Oradea”, a declarat Boloș, pentru publicația din Cluj.

„Am fost preot hirotonit și nu mi-e rușine de acest lucru. Este unul din cele mai frumoase lucruri care i se poate întâmpla unui om. E mai frumoasă haina preoțească. Și, totuși, dacă Dumnezeu te trimite și te pune acolo, într-un anumit loc și s-a dat o anumită misiune trebuie să o duci la bun sfârșit. Eu sunt de părere că acolo unde ești pus, în slujba celor care ești pus, trebuie să iți duci crucea și misiunea până în ultima clipa”, a spus ministrul, la Euronews România.

Activitatea politică a lui Boloş

A fost ministru al Fondurilor Europene (4 nov. 2019-23 dec. 2020) în guvernul condus de Ludovic Orban.

În decembrie 2021, a fost desemnat de premierul Nicolae Ciucă să ocupe funcţia de consilier onorific al primului ministru pe problematica gestionării fondurilor europene.

La 28 ianuarie 2022, a fost numit ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, după ce nominalizarea sa a fost votată în Biroul Politic Naţional al PNL.

La 7 aprilie 2022, Marcel Boloş a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce Dan Vîlceanu şi-a înaintat demisia, iar la 21 aprilie 2022, Biroul Executiv al PNL a decis nominalizarea lui Boloş pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

A fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din 3 mai 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE