Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: „Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize Schengen”

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seara, declarând că din martie 2024 „se ridică graniţele aeriene şi maritime şi vor putea fi emise vize Schengen”.

31/12/2023 , 07:23

Marcel Ciolacu: „Am promis, am făcut!”

Este oficial. Din martie 2024, Bulgaria și România vor adera la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și cele maritime.

Decizia a venit după votul Consiliului Uniunii Europene.

„Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize Schengen. După 13 ani de eșecuri și umilințe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil.Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces!”, a scris premierul României pe platforma de socializare.

Știrea inițială:

Austria confirmă acordul pentru aderarea României și Bulgariei la „Air Schengen”

Austria este de acord cu intrarea României și Bulgariei în Schengen, anunță Ministerul de Interne austriac pentru agenția națională de presă.

Astfel, a fost securizat acordul politic făcut între România, Bulgaria și Austria pentru „Air Schengen”. Potrivit Ministerului austriac de Interne, un text referitor la aderarea României şi Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, care are caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, a fost trimis vineri seară către preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

Toate statele membre ale UE trebuie mai întâi să fie de acord cu această înţelegere înainte ca aceasta să poată fi aplicată. Prin urmare, cea mai apropiată dată posibilă pentru introducerea regulamentului ar fi martie 2024, întrucât în această lună se vor modifica programele de zbor.

Ministerul austriac de Interne a ținut să precizeze că în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există nicio dată fermă pentru aceasta.

România anunţase deja acordul referitor la intrarea în Schengen cu graniţele aeriene cu câteva zile în urmă, mai notează presa austriacă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE