Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Audierea din procesul pentru defăimare intentat lui Donald Trump de scriitoarea E. J. Carroll a fost amânată

Audierea prevăzută să aibă luni la New York în procesul pentru defăimare intentat de o scriitoare împotriva lui Donald Trump a fost amânată, în condiţiile în care unul dintre juraţi nu se simţea bine şi prezenta simptome de COVID-19, informează AFP.

Donald Trump, fost preşedinte al SUA şi mare favorit în alegerile primare republicane, a sosit la începutul dimineţii de luni la tribunalul federal din Manhattan pentru a asista la audiere.

Cu o zi înainte de votul în alegerile primare din statul New Hampshire, Donald Trump trebuia să depună mărturie pentru a se apăra în sala de judecată în faţa lui E. Jean Carroll, fostă angajată la revista Elle, care a făcut deja ca Donald Trump să fie condamnat în proces civil în 2003 la plata a cinci milioane de dolari despăgubiri pentru agresiune sexuală în 1996 şi, în primă fază, pentru defăimare.

Însă judecătorul Lewis Kaplan a amânat audierea, pentru că unul dintre juraţi prezenta simptome de COVID şi a fost trimis acasă. Una dintre avocatele lui Donald Trump, Alina Habba, a declarat de asemenea că are simptome ale virusului, chiar dacă a fost testată negativ.

Plângere de defăimare pe numele lui Trump

În pofida primului verdict răsunător, pronunţat în mai 2023 cu unanimitate de voturi de un juriu popular, Donald Trump a continuat să o denigreze şi să o insulte pe scriitoare, pe care a calificat-o drept o "nebună de legat", care "inventează" şi pe care "nu a văzut-o niciodată în viaţa lui".

Al doilea proces vine după o plângere de defăimare depusă de E.Jean Carroll pentru declaraţiile lui Donald Trump din iunie 2019, când ea îl acuzase pentru prima dată de viol, într-o carte.

La acea dată preşedinte al SUA, Donald Trump a afirmat că femeia, care "nu era genul meu", a inventat totul pentru "a vinde o nouă carte". Procedura a fost întârziată, însă acest al doilea proces a fost menţinut şi a început săptămâna trecută.

E. Jean Carroll cere peste 10 milioane de dolari pentru prejudiciu moral şi profesional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE