Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arestări în Serbia după atacurile în masă. Trei adolescenți care aveau arme de foc, ridicați de polițiști

Poliția din Serbia a arestat trei adolescenți pentru deținere de arme de foc și amenințări cu moartea, în urma masacrelor comise de doi tineri care au provocat moartea a 17 oameni și rănirea altor 21, a anunțat presa locală, citată de Agerpres.

Ca urmare a unui denunț făcut de un vecin, polițiștii au arestat un adolescent în vârstă de 17 ani în localitatea Vranje, în sudul Serbiei. Băiatul deținea un pistol la domiciliu, notează portalul B92.

Un alt băiat de 14 ani a fost reținut în Sremska Mitrovica, un oraș din estul Serbiei, după ce a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care anunța că ”va face la fel” ca elevul de 13 ani din Belgrad care a ucis nouă persoane într-o școală, printre care opt copii.

De asemenea, în Kazevac, în sud-estul Serbiei, un adolescent de 15 ani a fost arestat de poliţie după ce i-a trimis o ameninţare cu moartea unei colege de clasă.

Președintele Serbiei vrea reducere drastică a numărului de arme

După masacrul comis miercuri într-o școală din Belgrad, un tânăr de 21 de ani a deschis focul asupra trecătorilor, două zile mai târziu, într-o localitate de la sud de Belgrad. Bărbatul a ucis opt persoane.

Cei doi atacatori au fost reţinuţi de poliţia sârbă.

Preşedintele Serbiei, populistul Aleksandar Vucic, a anunţat vineri reducerea drastică a numărului de arme de foc în ţara sa, care potrivit unor studii ocupă locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul de arme pe locuitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE