Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple va lansa un nou smartwatch, ediție aniversară. Când va fi lansat gadgetul și ce funcții inedite va avea

Compania americană Apple vrea să lanseze un nou smartwatch care ar urma să se numească ”Watch X”. Dispozitivul se dorește a face parte dintr-o ediție aniversară, pentru a celebra 10 ani de la momentul lansării pe piață a primului model de Apple Watch, relatează publicația Bloomberg, citată de CNBC.

Noul Apple Watch X ar urma să aibă o carcasă mai subțire, iar designerii iau în calcul să doteze ceasul inteligent cu o brățară magnetică mai elegantă care să ocupe mai puțin spațiu decât cele deja existente în portofoliul său.

De asemenea, smartwatch-ul va dispune de un display microLED, care oferă culori și claritate mai bune, precum și o funcție prin intermediul căreia utilizatorii își vor putea monitoriza tensiunea arterială.

Apple urmează să lanseze seria Apple Watch 9 și noile telefoane iPhone în cadrul unui eveniment în luna septembrie. Noile ceasuri inteligente vor avea procesoare mai rapide și afișaj cu un colorit îmbunătățit. Analiștii din domeniul tehnologiei spun că schimbările aduse sunt mici față de ce ar urma să fie în configurația modelului Apple Watch X care va fi lansat în anul 2024 sau în 2025.

Spre deosebire de iPhone, utilizatorii de Apple Watch nu aleg să-și schimbe în fiecare an ceasul inteligent. Potrivit Bloomberg, compania Apple ia în calcul să lanseze și o versiune de Apple Watch Ultra, un smartwatch cu specificații mai avansate.

Compania americană nu oferă separat date privind vânzările de smartwatch-uri, acestea fiind incluse în categoria ”alte produse", alături de AirPods, HomePods și Apple TV. Segmentul respectiv a raportat venituri de 8,28 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru fiscal, în creștere cu 2% față de anul precedent.

Acțiunile Apple au crescut cu aproximativ 37% de la începutul anului până în prezent, la începutul ședinței de tranzacționare de luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE