Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina primește un nou pachet de asistență de securitate din partea SUA. Cu câți bani este sprijinit Kievul

Statele Unite au anunțat luni că vor trimite un pachet de asistență de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari, destinat Ucrainei, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Washingtonul va trimite în Ucraina muniţie pentru apărarea antiaeriană şi artilerie, capacităţi antiblindate şi echipamente de deminare, a precizat secretarul american de Stat, Antony Blinken.

Suma de 200 de milioane de dolari ar fi prima tranșă dintr-un pachet de 6,2 miliarde de dolari, aprobat anterior de Statele Unite, au precizat oficiali americani, citați de agenția Reuters.

De altfel, Administrația de la Washington lucrează în prezent la o solicitate pentru o suplimentare a bugetului, în așa fel încât să sprijine în continuare Kievul.

Câți bani au trimis Statele Unite ca ajutor militar în Ucraina

Ucraina are nevoie de armament care să poată fi livrat din stocurile SUA în interval de zile sau săptămâni pentru a putea continua să respingă invazia rusă.

Până în prezent, Statele Unite i-au acordat ajutor militar în valoare de peste 43 de miliarde de dolari Ucrainei, fiind principalul contribuitor în acest sens.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE