Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple testează propriul chatbot cu inteligență artificială. Creatorii iPhone, discreți privind investiția în noua tehnologie

Apple își dezvoltă propriul chatbot cu inteligență artificială pe care unii ingineri l-au numit ”Apple GPT”. Potrivit publicației Bloomberg, compania americană nu ar avea încă planuri concrete pentru a face publică noua tehnologie.

Chatbotul Apple are la bază ”Ajax”, propriul model lingvistic (LLM) ce funcționează cu ajutorul sistemelor cloud ale Google și care este realizat cu Google JAX pentru a accelera algoritmii de învățare automată. Surse citate de Bloomberg susțin că Apple a cerut mai multor echipe de ingineri să lucreze la acest proiect.

Alți giganți din domeniul IT, precum Meta, Microsoft și Google, au lansat deja tehnologii ce au la bază inteligență artificială generativă. În tot acest timp, Apple le-a interzis angajaților să folosească ChatGPT, chatbotul dezvoltat de compania OpenAI.

Bloomberg mai notează că inginerii Apple au început să folosească chatbotul dezvoltat în interiorul companiei.

Reprezentanții Apple au fost destul de discreți privind dezvoltarea inteligenței artificiale generative, deși compania a integrat de mai mult timp această tehnologie în software-ul său. Cel mai cunoscut sistem de inteligență artificială al Apple este Siri, asistentul vocal care a contribuit la lansarea acestei tendințe pe piața IT. În anul 2018, Apple l-a angajat pe John Giannandrea, care anterior a condus divizia de AI și motoare de căutare în cadrul Google, pentru a coordona dezvoltarea asistentului Siri și a tehnologiei de învățare automată. Potrivit Bloomberg, Giannandrea și vicepreședintele Apple pentru inginerie software, Craig Federighi, sunt responsabili cu dezvoltarea sistemelor AI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE