Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

iPhone 15 ar putea fi lansat pe piață în septembrie. Ce dotări ar urma să aibă noul smartphone

Apple ar urma să lanseze seria de telefoane inteligente iPhone 15 în luna septembrie, cu toate că se confruntă cu o încetinire a vânzărilor din cauza declinului pieței smartphone-urilor din Statele Unite în ultimele șase luni. Prin îmbunătățirile aduse față de generația anterioară, compania americană speră să-i convingă pe fanii tehnologiei să-și cumpere un nou telefon, relatează Bloomberg.

Cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea iPhone 15, Apple a raportat joi vânzări scăzute de iPhone, ceea ce a dus la scăderea prețului acțiunilor sale. Compania a motivat că ”piața smartphone-urilor a fost în declin în ultimele două trimestre în Statele Unite”.

iPhone 15, procesor mai rapid și cameră foto îmbunătățită

Potrivit analiștilor, iPhone 15 se anunță a fi cea mai mare actualizare a dispozitivului pe care Apple o realizează în ultimii trei ani. Modelul Pro ar urma să aibă marginile din jurul ecranului cu o treime mai subțiri și o ramă din titan. Acest lucru va face ca telefonul să fie mai ușor decât actualele model care sunt realizate din oțel inoxidabil.

De asemenea, iPhone 15 va dispune o camere îmbunătățite, un port de încărcare USB-C și un procesor mult mai rapid. Perspectivele de vânzări ale noului iPhone nu se vor baza, însă, doar pe specificațiile tehnice. Apple va trebui să facă mai multe eforturi pentru a-i convinge pe cumpărători să-și cumpere un nou telefon.

Apple va organiza evenimentul de prezentare al noii serii iPhone 15 pe 12 sau pe 13 septembrie, au precizat surse din cadrul companiei, citate de Bloomberg. Noile telefoane ar urma să ajungă piață, cel mai devreme, în jurul datei de 22 septembrie.

Prin momentul ales, Apple va avea aproximativ o săptămână de vânzări de iPhone 15 în cel de-al patrulea trimestru fiscal, care se desfășoară până în septembrie. Analiștii se așteaptă la o revenire a vânzărilor Apple în al patrulea trimestru al anului, în condițiile în care în perioada similară a anului trecut compania s-a confruntat cu probleme de producție în China din cauza pandemiei COVID.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE